Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), her yıl 10 Şubat’ta dünya genelinde kutlanan "Güvenli İnternet Günü" kapsamında bir etkinlik düzenledi. Bu yılki etkinliklerde yerli teknoloji hamleleri, dijital güvenlik ve sosyal medya düzenlemeleri ön plana çıktı.
Türkiye’nin haberleşme ve ulaşım teknolojilerindeki yerli ve milli hamleleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) somut bir projeyle daha hayata geçirildi. Akıllı Ulaşım Sistemi, Elektronik Denetleme ve Akıllı Kavşak Projesi, Lefkoşa başta olmak üzere KKTC genelinde trafik güvenliği ve şehir içi ulaşım verimliliğini artırmayı hedefleyen stratejik bir adım olarak dikkat çekti.
Ankara Sanayi Odası (ASO) öncülüğünde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ev sahipliğinde 11 Aralık 2025 – BTK Konferans Salonu'nda “Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Yüzyılında Yazılımın Sanayileşmesi Zirvesi” gerçekleştirildi.
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) en üst düzey toplantısı olan Dünya Telekomünikasyon Kalkınma Konferansı (WTDC-25), 17-28 Kasım 2025 tarihleri arasında kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de başladı. Konferans, evrensel, anlamlı ve uygun fiyatlı bağlantı hedefiyle, özellikle internete erişimi olmayan 2.6 milyar insanın dijital geleceğine yönelik kritik bir yol haritası çiziyor.
Türkiye, dijital dönüşüm yolculuğunda yeni bir döneme adım attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 5G Yetkilendirme İhalesi, ülkenin dijital egemenliğini güçlendiren tarihi bir adım olarak kayda geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, ihalenin ardından yaptığı açıklamada, 5G ihalesinin yalnızca bir frekans paylaşımı değil, “Türkiye’nin teknolojide bağımsızlık vizyonunun tescili” olduğunu vurguladı.
Yeni sayımızda ayrıca, sektörün nabzını tutan özel röportajlarımız da bulunuyor: İşNet Genel Müdürü Mehmet Fahri Can ve TurkNet CEO’su Cem Çelebiler ile gerçekleştirdiğimiz derinlemesine sohbetleri okuyucularımıza sunuyoruz. Sektör haberleri ve uzman yazarlarımızın analizleriyle dolu Ekim sayımızın ilgiyle karşılanacağına inanıyoruz.