Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilkent Üniversitesi ve Bilkent CYBERPARK iş birliğiyle hayata geçirilen Bilkent CYBERPARK Ulus Girişim Ofisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katıldığı törenle açıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut öncülüğünde 29 Temmuz 2026’da Crowne Plaza Ankara’da Tobb İş Dünyası Yapay Zeka Zirvesi düzenledi.
Türkiye’nin yerli imkânlarla geliştirdiği Rubidyum Atomik Saati (RAFS), SpaceX’in Transporter-17 görevi kapsamında uzaya gönderildi.
TÜBİTAK’ın bu yıl ilk kez hayata geçirdiği Köy Okullarına Yönelik Destek Programı kapsamında Türkiye genelindeki köy okullarında bilim ve teknoloji etkinlikleri düzenleniyor.
Türkiye, küresel savunma sanayisi yatırımlarından daha fazla pay almak ve yenilikçi teknolojilerin üretim kapasitesini artırmak amacıyla yeni bir yatırım çağrısını hayata geçiriyor.
Çin merkezli elektrikli araç devi BYD’nin Türkiye’de gerçekleştireceği milyarlarca dolarlık yatırım, geçtiğimiz yıl ekonomi yönetiminin “stratejik sanayi hamlesi” olarak duyurulmuştu.