Türkiye Uzay Ajansı (TUA), 5-9 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 77. Uluslararası Uzay Kongresi’nin (IAC 2026) katılım rakamlarını açıkladı.
Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen 77. Uluslararası Uzay Kongresi (IAC 2026), 9 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek Halk Günü kapsamında özel bir panele ev sahipliği yapacak.
77. Uluslararası Uzay Kongresi (IAC 2026) öncesinde Antalya’da düzenlenen 16. Bakanlar ve Parlamenterler Toplantısı’nda (MMoP), uzayda barış, sorumluluk ve uluslararası iş birliğini esas alan “Barış İçin Uzay Antalya Deklarasyonu” kabul edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, 21 ülkeden 32 katılımcı deklarasyonu kabul ve tasdik etti.
Dünyanın önde gelen bilim insanları ve uluslararası uzay kuruluşlarının yöneticileri, 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek 77. Uluslararası Uzay Kongresi (IAC 2026) öncesinde uzayın geleceğine ilişkin mesajlar verdi.
Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Uluslararası Uzay Kongresi (IAC 2026), uzay teknolojileri alanındaki girişimler için yeni bir buluşma alanına dönüşecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin NASA’nın Artemis Anlaşmaları’na katılımına ilişkin metni ABD’nin başkenti Washington’da bulunan NASA Genel Merkezi’nde imzaladı.