Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS), son üç yılda Türkiye genelinde hızla yaygınlaşarak milyonlarca vatandaşı güvenli kimlik doğrulama ile buluşturdu. Bu süreçte yaklaşık her sekiz vatandaştan biri, çipli T.C. kimlik kartı ve parmak izi eşleştirmesine dayalı EKDS ile tanıştı. En yoğun kullanım ise Tapu Müdürlüklerinde gerçekleşti. Toplam 8,4 milyon tapu işlemi, biOnay kimlik doğrulama cihazlarıyla yapıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık sektöründe yaşanabilecek dolandırıcılıkları ve kötü niyetli uygulamaları önlemek amacıyla elektronik kimlik doğrulama sistemini yaygınlaştırıyor.
Son yıllarda, sahte kimliklerle başkaları adına kredi çekilmesi hem bireyler hem de finansal kurumlar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, elektronik kimlik kartlarının bankalarda kredi çekerken sahteciliğin önüne geçilmesini sağlayacağını belirtiyor.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, sahteciliğin önüne geçilmesi, işlemlerin güvenli ve hızlı yapılabilmesi amacıyla 1 Ocak 2025 itibarıyla çipli kimlik kartları kullanımını zorunlu hale getirdi. biOnay'ın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü proje kapsamında 2 bin biOnay cihazı üzerinden parmak izi ile kimlik doğrulama yapan kişi sayısı 5 milyonu aştı. Tüm bu işlemler herhangi bir sahtecilik veya mağduriyet yaşanmadan gerçekleşti.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), sağlık sektöründe yaşanan dolandırıcılıklar ve kötü niyetli uygulamaların önüne geçilmesini hedefleyen, Ankara'da 33 özel hastanede parmak izi ile kimlik doğrulama hizmeti projesi 2 Ocak’ta başlıyor. Bir ay sürecek pilot uygulamanın başlayacağı hastanelerde KEC ve parmak izi ile hasta kabulü yapılacak.
Son yıllarda sahte veya kayıp nüfus cüzdanıyla başkası adına şirket kuran kişilerin yaygınlaştığını şıkça duyuyoruz. Sahte kimlikle açılan bu şirketler pek çok insanı mağdur ediyor. biOnay’ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, elektronik kimlik kartlarıyla bu sahteciliğin önüne geçilebileceğini belirtiyor.