09:00-09:30 KAYIT KABUL
09:30-09:35 Murat PEHLİVAN - ICT MEDIA Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
09:35-09:45 Gökhan ERZURUMLUOĞLU - vMind
09:45-09:50 Yaşar YEKEBAĞCI - TMD BAŞKANI
09:50-09:55 Ertan BARUT - TOBB YAZILIM Meclis Bşk.
09:55-10:15 Tümg. Engin ÇIRAKOĞLU - JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI MEBS BAŞKANI
10:15-10:45 KAHVE MOLASI
10.45-11.05 DAVETLİ KONUŞMACI
Furkan CİVELEK CDDO
‘Kamuda Bulut Uygulama Yaklaşımları’
11.05-12.05 1-PANEL
‘TÜRKİYE’DE KAMU BULUT EKOSİSTEMİ VE YERLİLİK PERSPEKTİFİ’
İrfan KESKİN OTURUM BAŞKANI TC Teknoloji Ve Sanayi Bakanlığı
Ali AYEN Milsoft
Volkan DUMAN vMind
Ersin CAN KVKK
Nazmi KARYAĞDI Vergi Konseyi Üyesi&YMM
12:05-12:35 Case Study:
ÖRNEK CLOUD UYGULAMALARI
Mehmet KAYA Ekonomim Gazetesi
Dr.Yenal ARSLAN Yıldırım Beyazıt Ünv.Öğretim Üyesi
Gökhan ERZULUMOĞLU vMind
4. Sanayi devrimi sonrasında insanlığın tarihinde hiç olmadığı kadar veri odaklı çalıştığı ve bilişim teknolojileri (BT) bağımlı olduğu bir dönemi yaşamaktayız. Endüstri 4.0 olarak da adlandırılan bu yeni dijital dönüşüm her organizasyon için zorunlu hale gelmiştir. Dijital Dönüşüm ise hız, tasarruf, kazanç, süreklilik ve erişilebilirlik kazanmak kısacası verimlilik sağlamak amacı ile dijital teknolojilerin kullanılması demektir. Bilindiği gibi dijital ortamda hizmetlerin sunulması, verilerin işlenmesi ve depolanması pahalı ve meşakkatli bir iştir. Geleneksel işleyişte her kamu kurumu kendi veri merkezini kurmakta, her kurum verilerini kendi ambarında muhafaza etmekte ve işlemektedir. Bu geleneksel uygulamanın sunulan hizmetlerin ifa edilmesinde insan kaynağı, enerji, zaman ve maliyet kayıpları yüksektir. Ülkemizin kıt kaynakları senkronize edilmemiş bu veri merkezleri ile mükerrer olarak kayıp yaşamaktadır. Bir dönem her bankanın kendi ATM’sine sahip olmasına benzemektedir. Esasında tüm ATM’ler aynı işlevi ifa ettiği halde, her banka ortak ATM yerine kendi ATM’sini kurarak ülke kaynaklarında kayıp yaşanmasına vesile olmuştur. Günümüzde kamu bankaları ortak ATM uygulamasına geçerek bu maliyetleri azaltmışlardır. Benzer şekilde kamu veri merkezleri açısından tasarruf sağlamak adına bulut (cloud) teknolojileri önemli bir fırsat sunmaktadır. ICT MEDIA olarak gerçekleştireceğimiz “CLOUD ANKARA 2024” etkinliğinde bulut uygulamaları, bulut veri merkezleri, sanallaştırma ve bulut’un siber güvenliği kamuda katma değerli dijitalleşmenin en önemli maddelerinden biri olarak Ankara’da masaya yatırılacaktır. Üst düzey sektör paydaşlarının katılımı ile Cloud Ankara 2024 etkinliği sektörün gelecek bulut stratejisini şekillendirecektir.
Cloud Ankara 2024 de neler konuşulmalı?
- Bulut Veri Merkezleri ve Bulut Uygulamaları nelerdir?
- Klasik ve Bulut Veri Merkezleri Swot analizi ve karşılaştırması
- Bulut Kamu’ya neler sağlıyor?
- Geleceğin bulut teknolojileri nelerdir ve nereye evriliyor?
- Bulut güvenliği, güvenlik nerde başlayıp nerde bitiyor?
- Türkiye'nin bulut stratejisine ilişkin olarak, kamu tarafından geliştirilen satın alım metodları, insan kaynağı ve bulut ekosisteminin geliştirilmesi için neler yapılmalıdır?
- Ulusal bir bulut sistemi oluşturmak, yerel çözümlerin sayısını arttırmak için kamu ve özel sektöre ne tür görevler düşmektedir? Sürdürülebilir bulut’un ulusal düzeyde gerçekleştirilebilmesi için gerek bireysel gerekse kurumsal farkındalığın oluşturulması için kamu ve özel sektör tarafından neler yapılması gerekiyor?
Bilgi iletişim teknolojileri sektöründe bulut uygulamalarının yaygınlaştırılması, sektördeki işbirliklerinin derinleştirilmesi amacıyla yukardaki soruların cevabını aramak için, ICT Media olarak, TECNO TECH serimize her yıl düzenli olarak yapılan CLOUD ANKARA 2024 ile devam ediyoruz. 25Nisan2024 BTK Merkez Yerleşkesindeki etkinlikte yerinizi almak için kayıt olmayı unutmayın lütfen.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) / Mustafa Kemal, Dumlupınar Blv. No:276, 06530 Çankaya/Ankara
25 Nisan 2024 09:00
25 Nisan 2024 13:00