Dijital dönüşüm hız, tasarruf, kazanç, süreklilik, erişilebilirlik en önemlisi güvenlik , kısacası güvenli verimlilik sağlamak amacı ile dijital teknolojilerin kullanılması demektir.
Dijitalleşmede güvenlik sorunları ise özellikle kamu uygulamaları gibi kapsamlı alanlarda ihtiyaç listesinin başında yer almaktadır. Güvenlik konularının yüksek teknolojilerin yanı sıra yerli olanaklar ile çözülmesi ve tüm dijital uygulamalarda gerekli önlemlerin alınması milli düzeyde önem taşımaktadır. Dijital güvenliğin esas elemanları olarak elektronik imza sertifika ve altyapıları ile dijital kimlik doğrulama çözümleri gösterilebilir.
Bilindiği gibi dijital ortamda hizmetlerin sunulması, güvenli kimlik tespiti ve e-imza ile verilerin yaratılması pahalı ve meşakkatli bir iştir. Özellikle e-imza ve kimlik tespiti aşamalarında belli platformalar ve yazılım programlarına bağımlılık çok yüksektir. Örneğin kamuda JAVA vb. yerli olmayan bir program olmadan e-İmza, e-Mühür işlemlerini gerçekleştirmek çok güçtür. Bu durum hem vatandaş hem kamuya lisans vb. maliyetleri yüklemekte en önemlisi ilgili platformlara zorunlu bağımlılık getirmektedir. Bu aşamada tamamen yerli olanaklarla üretilmiş e-İmza ve akıllı kimlik doğrulama ürünleri öne çıkmaktadır. Ürünlerin son teknolojide ve yerli kaynaklar kullanılarak üretilmesi Türkiye’nin uluslararası prestijine de ciddi katkılar sağlayacaktır.
Ülkemizin kaynakları yabancı platform ve yazılımlara aktarılarak kayıp yaşanmaktadır. Kaynaklarımızdan tasarruf sağlamak ve kaynakların yurt içinde kalmasını sağlamak adına “Yerli ve Milli Akıllı Kimlik Doğrulama ve Elektronik İmza Ürünleri” önemli bir fırsat sunmaktadır.
ICT MEDIA olarak gerçekleştireceğimiz “Dijital Dünyanın Dijital Güvenlik Kapısı Yerli ve Milli Akıllı Kimlik Doğrulama Ürünleri ANKARA 2024” etkinliğinde e-İmza uygulamaları, platform bağımsızlığı, sanallaştırma ve e-İmza çözümlerinde bulut, kamuda katma değerli dijitalleşmenin en önemli maddelerinden biri olarak Ankara’da masaya yatırılacaktır. Üst düzey sektör paydaşlarının katılımı ile etkinlik sektörün gelecek stratejisini şekillendirecektir.
DİJİTAL DÜNYANIN DİJİTAL ANAHTARI GÜÇLÜ KİMLİK DOĞRULAMA Ankara-24 ‘te neler konuşulmalı?
- Güçlü kimlik doğrulama nedir?
- Güçlü kimlik doğrulama yöntemleri?
- Güçlü kimlik doğrulama
- e-İmza Uygulamaları nelerdir?
- e-İmza ve Bulut
- e-İmza
- Platform bağımlı klasik e-İmza ve Platform bağımsız e-İmzaSwot analizi ve karşılaştırması
- Platform Bağımsız e-İmza mümkün müdür, güvenli midir?
- Platform bağımsız uygulamalar Kamu’ya neler sağlıyor?
- Geleceğin güçlü kimlik doğrulama ve e-İmza bulut teknolojileri nelerdir ve nereye evriliyor?
- Kamu’nun dijitalleşme stratejisine ilişkin olarak, kamu tarafından geliştirilen satın alım metodları, insan kaynağı ve dijital dönüşüm ekosisteminin geliştirilmesi için neler yapılmalıdır?
- Ulusal bir e-İmza ve kimlik doğrulama sistemi oluşturmak, global ve yerel çözümlerin sayısını arttırmak için kamu ve özel sektöre ne tür görevler düşmektedir? Sürdürülebilir e-İmza dijital dönüşümün, ulusal düzeyde gerçekleştirilebilmesi için gerek bireysel gerekse kurumsal farkındalığın oluşturulması için kamu ve özel sektör tarafından neler yapılması gerekiyor?
- E-İmza/Kimlik Doğrulama bilişim ve yapay zeka & makine öğrenmesi yaklaşımları
- E-İmza/Kimlik Doğrulama ve karbon ayak izinin azaltılması
Bilgi iletişim teknolojileri sektöründe dijital dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması, sektördeki işbirliklerinin derinleştirilmesi, sektörün uluslararası pazardaki payının arttırılması amacıyla yukardaki soruların cevabını aramak için, ICT Media olarak, TECNO TECH serimize “DİJİTAL DÜNYANIN DİJİTAL ANAHTARI GÜÇLÜ KİMLİK DOĞRULAMA” ile devam ediyoruz.
8 Mart 2024 BTK Merkez Yerleşkesindeki etkinlikte yerinizi almak için kayıt olmayı unutmayın.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) / Mustafa Kemal, Dumlupınar Blv. No:276, 06530 Çankaya/Ankara
8 Mart 2024 14:00
8 Mart 2024 17:30