• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. ABD ve Çin, TikTok Anlaşmasında Uzlaştı
ABD ve Çin, TikTok Anlaşmasında Uzlaştı

ABD ve Çin, TikTok Anlaşmasında Uzlaştı

16 Eylül 2025 11:13
Paylaş

ABD ve Çin, video paylaşım platformu TikTok'un geleceğiyle ilgili yaşanan anlaşmazlığı sonlandıran bir çerçeve anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle ABD'nin bir süredir baskı yaptığı TikTok'un, anlaşmaya göre ABD merkezli bir şirkete devredilmesi planlanıyor.

Madrid'de gerçekleşen ticaret görüşmelerinin ardından açıklama yapan ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, “TikTok anlaşması için bir çerçeve oluşturduk” dedi. Anlaşmanın, uygulamanın ABD kontrolündeki bir şirkete devredilmesini öngördüğünü belirtti. Çinli yetkili Li Chenggang da tarafların "temel çerçevede uzlaşı" sağladığını doğruladı ve Çin'in ulusal çıkarlarını koruyacağını vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, "Ülkemizdeki gençlerin kurtarılmasını çok istediği 'belirli' bir şirketle ilgili de anlaşma sağlandı" ifadelerini kullandı. Trump, cuma günü Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yapacağı telefon görüşmesinde anlaşmaya son onayın verileceğini bildirdi.

Çinli ByteDance şirketine ait olan TikTok, eski Başkan Joe Biden döneminde çıkarılan bir yasa nedeniyle satış baskısıyla karşı karşıya kalmıştı. ABD, Çin hükümetinin platformdaki kişisel verileri kullanarak siyasi görüşleri etkileyebileceği endişesini dile getiriyordu. TikTok'a verilen satış süresi 17 Eylül'de doluyordu, ancak bu süre birkaç kez uzatılmıştı. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki ticari gerilimleri azaltma yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Paylaş
TikTok Scott Bessent Donald Trump Truth Social

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Siber saldırılarda istismar süresi 48 saatin altına indi
Siber saldırılarda istismar süresi 48 saatin altına indi
16 Ekim 2026 15:50
Turknet, yüksek hızlı internet ve müşteri deneyimi ödülü aldı
Turknet, yüksek hızlı internet ve müşteri deneyimi ödülü aldı
16 Ekim 2026 11:42
Yaşayan Enerji Projesi İki Ödül Kazandı
Yaşayan Enerji Projesi İki Ödül Kazandı
15 Ekim 2026 17:46
Yapay zekâ destekli 5G internet cihazı tanıtıldı
Yapay zekâ destekli 5G internet cihazı tanıtıldı
15 Ekim 2026 15:47
Ağ Yönetiminde Doğal Dil Dönemi Başlıyor
Ağ Yönetiminde Doğal Dil Dönemi Başlıyor
15 Ekim 2026 15:06
Ukrayna Sanayisi MATCHBOIL Saldırılarının Hedefinde
Ukrayna Sanayisi MATCHBOIL Saldırılarının Hedefinde
15 Ekim 2026 14:43
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.