• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Akfen Yenilenebilir Enerji’ye EMEA Finance’dan iki büyük ödül
Akfen Yenilenebilir Enerji’ye EMEA Finance’dan iki büyük ödül

Akfen Yenilenebilir Enerji’ye EMEA Finance’dan iki büyük ödül

ICT Media ICT Media
19 Haziran 2019 00:00
Paylaş

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin toplam 530 milyon dolar yatırım değeri bulunan 4 rüzgâr ve 9 güneş santrali projesi yurtdışından iki ödülle taçlandı.

Akfen Yenilenebilir Enerji, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Project Finance Awards 2018 (EMEA Finance Proje Finansman Ödülleri 2018) kapsamında Orta ve Doğu Avrupa’nın “En İyi RES Proje Finansmanı” ve Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın “En İyi Yenilenebilir Enerji Proje Finansmanı” dallarında iki ödülün sahibi oldu.

Ödüller 12 Haziran 2019 tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra'da düzenlenen EMEA Finance Project Finance Awards 2018 töreninde Akfen Yenilenebilir Enerji yetkililerine takdim edildi.


Orta ve Doğu Avrupa’nın “En İyi RES Proje Finansmanı” ödülüne layık görülen Akfen Yenilenebilir Enerji, bu ödülü Çanakkale ve Denizli’de yer alan toplam 275 MW gücündeki 4 rüzgâr enerji santrali (RES) projesi için yerli ve yabancı önde gelen bankalarla Ağustos 2018’de imza attığı 260 milyon dolarlık uzun vadeli proje finansmanı ile kazandı.

Akfen Yenilenebilir Enerji Konya, Amasya, Tokat, Van ve Malatya’da kurulumuna başlanan 9 güneş enerji santrali (GES) Ağustos 2018’de yeli ve yabancı bankalarla imzaladığı 103 milyon dolarlık uzun vadeli proje finansmanı ile EMEA Finance Project Finance Awards 2018 kapsamında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın “En İyi Yenilenebilir Enerji Proje Finansmanı” ödülünü aldı.

Akfen Yenilenebilir Enerji Ağustos 2018’de toplam 530 milyon dolarlık yatırım değeri bulunan 9 güneş enerji santrali (GES) ve 4 rüzgâr enerji santrali (RES) projelerinin hayata geçirilmesinde kullanılması için 363 milyon dolarla Türkiye’nin en büyük yeşil enerji kredisine imza atarak yerli-yabancı finans devleri ile güçlerini birleştirmişti.

Buna göre 103 milyon dolarlık GES kredisini Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Türkiye İş Bankası üstlendi. 260 milyon dolarlık RES kredisi ise Vakıfbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Türk İş Bankası’nın garantörlüğünde Almanya merkezli KfW IPEX-Bank ve EBRD tarafından sağlandı.

Toplam kurulu güçleri 378 megavat olan 13 santral 2019 yılı sonuna kadar tamamlandığında tam 1,2 milyon kişinin yaşadığı hanelerin elektriği tamamen doğal kaynaklardan sağlanmış olacak.

Paylaş
Akfen Yenilenebilir Enerji’ EMEA

Enerji Kategorisinin En Yenileri

Eksim Enerji Yatırımlarıyla Kurulu Gücünü 1.030 MW'a Çıkarmayı Hedefliyor
Eksim Enerji Yatırımlarıyla Kurulu Gücünü 1.030 MW'a Çıkarmayı Hedefliyor
9 Eylül 2025 15:38
RES ve Artıbir Enerji, Rüzgâr Santralleri İçin Dev Anlaşma İmzaladı
RES ve Artıbir Enerji, Rüzgâr Santralleri İçin Dev Anlaşma İmzaladı
5 Eylül 2025 15:00
Uludağ Elektrik’ten dijital adımlar
Uludağ Elektrik’ten dijital adımlar
2 Eylül 2025 10:45
Dicle Elektrik'ten Yeni Ar-Ge Projesi: Datalink
Dicle Elektrik'ten Yeni Ar-Ge Projesi: Datalink
1 Eylül 2025 12:40
Eksim Ventures’tan Modüler Nükleer Reaktörlere Yatırım
Eksim Ventures’tan Modüler Nükleer Reaktörlere Yatırım
1 Eylül 2025 12:18
Eksim Ventures’dan Modüler Nükleer Reaktörler (SMR) Yatırımı
Eksim Ventures’dan Modüler Nükleer Reaktörler (SMR) Yatırımı
30 Ağustos 2025 11:52
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.