• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Aksa Jeneratör, dünya devi Mitsubishi ile ortaklık kurdu
Aksa Jeneratör, dünya devi Mitsubishi ile ortaklık kurdu

Aksa Jeneratör, dünya devi Mitsubishi ile ortaklık kurdu

ICT Media ICT Media
14 Kasım 2019 00:00
Paylaş

Aksa Jeneratör, Japon sanayi devi Mitsubishi ile yüksek teknolojili jeneratör üretmek üzere Asya Pasifik merkezli ortak bir şirket kurdu.

Yenilikçi çözümler geliştirerek yüksek teknolojik ürünler sunacak şirketin kurulmasına ilişkin anlaşma, Japonya’nın en büyük motor üreticisi Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Aksa Jeneratör arasında imzalandı. Motor devi Mitsubishi’nin üretim teknolojisi ile yine dünyanın en büyük jeneratör üreticilerinden biri olan Aksa’nın üretim gücü ve mühendislik kapasitesini aynı platformda buluşmasıyla oluşacak sinerji, yeni projelerde daha etkin rol alınmasını sağlayacak. Yeni kurulan şirket Mitsubishi motorları kullanarak jeneratör üretimi yapacak ve yılda 100 milyon USD’lik ek iş hacmi yaratacak.

Aksa Jeneratör’un 35 yıldır güvenin simgesi olan bir marka olarak yalnız Türkiye’de değil global pazarlarda da liderler arasında yer aldığını belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, sektördeki gelişmeleri takip eden değil, yön veren bir marka haline geldiklerini söyledi. Mitsubishi Heavy Industries ile ortaklıklarının dünya pazarında yakaladıkları büyüme ivmesini daha da ileri seviyeye taşıyacağını belirten Peker şöyle devam etti: “Günlük yaşantımızda ve çalışma ortamımızda enerji gereksiniminde sürekliliğinin sağlanması için jeneratör seçimi ve kullanımı giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılayabilmek için dünya çapındaki teknolojik gelişmelerin daha sıkı takip edilmesi gerekmektedir. Biz Aksa Jeneratör olarak teknolojimizi daima güncelledik, inovasyona önem verdik ve en önemlisi hizmet verdiğimiz sektörlerin değişen ihtiyaçlarıyla uyumlu yönde bu gelişmeleri sağladık. Mitsubishi ile birlikteliğimizi de bu doğrultuda ele alıyoruz. Türkiye’nin dünya çapında jeneratör markası Aksa, bu ortaklık ile dünya jeneratör sektöründe daha üst sıralara gelecek ve Türk mühendisliğinin ve Türk sanayisinin üretim gücü global arenada daha da sağlam bir konuma taşınacaktır.”

Ortaklık sürecinin, iki yılı aşkın süre boyunca gerçekleşen teknik, mühendislik, kalite konularını içeren görüşmeler neticesinde hayata geçtiğini ifade eden Alper Peker; “Konusunda uzman Japon yetkililerce yapılan değerlendirmeler ve analizler ışığında, Aksa Jeneratör 35 yıllık sektör tecrübesi ve üstün kalite standartları sayesinde bu süreci başarı ile tamamlamış ve dünya devi ile ortak olmuştur” dedi. Son yıllarda Türkiye’nin yükselen marka imajının Aksa Jeneratör’ün global yolculuğundaki desteğine dikkat çeken Peker, “Buna bağlı olarak gelişen ve güçlenen Türk marka imajı bu iş birliği ile uluslararası arenada tescillenmiştir” diye konuştu.

Paylaş
​​​​​​​Aksa Jeneratör Mitsubishi Alper Peker

Enerji Kategorisinin En Yenileri

Enerji depolama ekosistemi Ankara’da buluştu
Enerji depolama ekosistemi Ankara’da buluştu
28 Mayıs 2025 17:45
Vertiv, EMEA Bölgesindeki Edge uygulamaları için geliştirdiği ön tasarımlı veri merkezi çözümünü geliştirerek enerji verimliliğini artırıyor ve kurulum süreçlerini hızlandırıyor
Vertiv, EMEA Bölgesindeki Edge uygulamaları için geliştirdiği ön tasarımlı veri merkezi çözümünü geliştirerek enerji verimliliğini artırıyor ve kurulum süreçlerini hızlandırıyor
22 Mayıs 2025 11:28
Karagöz Gölge Oyunu ile çocuklara enerji tasarrufu dersi
Karagöz Gölge Oyunu ile çocuklara enerji tasarrufu dersi
15 Mayıs 2025 15:00
Uludağ Elektrik'ten engellere çözüm: İşaret dili görüşme hattı 7 yıldır kesintisiz hizmette
Uludağ Elektrik'ten engellere çözüm: İşaret dili görüşme hattı 7 yıldır kesintisiz hizmette
15 Mayıs 2025 10:23
Enerjide milli güvenlik vurgusu: Erdoğan’dan çevre ve yatırım mesajları
Enerjide milli güvenlik vurgusu: Erdoğan’dan çevre ve yatırım mesajları
8 Mayıs 2025 16:50
Şırnak’a 10 milyon TL’lik yatırım: Siyah İnci’den yıllık 390 bin tonluk kömür tesisi
Şırnak’a 10 milyon TL’lik yatırım: Siyah İnci’den yıllık 390 bin tonluk kömür tesisi
23 Nisan 2025 12:07
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.