• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Arıklı: “Bilişim adası Kıbrıs mottomuza herkes inansın”
Arıklı: “Bilişim adası Kıbrıs mottomuza herkes inansın”

Arıklı: “Bilişim adası Kıbrıs mottomuza herkes inansın”

ICT Media ICT Media
19 Ocak 2024 11:59
Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk kez düzenlenen Haberleşme Teknolojileri Zirvesi’nin açılışına katılan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Her eve fiber altyapı projesiyle ilgili çalışmaların süratle devam ettiğini, yap-işlet-devret modeliyle haziran ayında bu projenin “startının” verileceğini ifade etti. Arıklı, fiber projesiyle ilgili gelecek hafta Bakanlar Kurulu’na bir sunum yapılacağını da belirtti.

Cumhurbaşkanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurulu (BTHK) himayelerinde, Kıbrıs Girişimcilik ve Teknoloji Yatırım Derneği (GİTYAD) ile Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) organizatörlüğünde düzenlenen zirvede, KKTC’deki teknoloji firmalarının haberleşme teknolojileri ve yerel ekonomiye katkıları, fiber altyapının önemi ve KKTC üniversitelerinin bilişim sektörüyle iş birliği fırsatları ele alındı.

Bir yıl önce çalışma arkadaşlarına KKTC’nin bir bilişim adası olması için çalışmaları yönünde talimat verdiğini, Türkiye’den önce 3G’ye geçen KKTC'nin 4G’ye geçmekte geciktiğini vurgulayan Arıklı, 5G için de çalışmalar yapıldığını söyledi. Pek çok ülkenin 6G çalışmalarına geçtiğini aktaran Arıklı, “6G’yi ıskalamamamız gerekiyor” diyerek, 6G için de çalışmaların başlaması gerektiğini ifade etti.

“Bilişim adası Kıbrıs mottomuza herkes inanmak zorunda” diyen Arıklı, bütün paydaşlara “Bu konuda herkes elini taşın altına koysun” çağrısında bulundu ve devlet olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Haberleşmenin önemine vurgu yapan ve bu alandaki gelişmelerin dünyayı adeta bir köy haline getirdiğini kaydeden Arıklı, haberleşmede geride kalanın ekonomik ve siyasi açıdan da geride kalacağını söyledi. Arıklı, zirveye katkı koyan herkese teşekkür ederken, zirvenin sonuçlarını inceleyeceğini belirtti.

Paylaş
KKTC Erhan Arıklı BTHK

Gündem Kategorisinin En Yenileri

TÜSİAD’dan Sanayinin Net Sıfır Dönüşümünde Teknoloji Vurgusu
TÜSİAD’dan Sanayinin Net Sıfır Dönüşümünde Teknoloji Vurgusu
6 Haziran 2026 11:31
Erdal Özkaya’dan Bakü’de Kritik Siber Güvenlik Uyarısı: “Yapay Zekâ ile Hack Süresi 27 Saniyeye Düştü”
Erdal Özkaya’dan Bakü’de Kritik Siber Güvenlik Uyarısı: “Yapay Zekâ ile Hack Süresi 27 Saniyeye Düştü”
4 Haziran 2026 17:07
Kesici’den Bakü’de Siber Egemenlik Çağrısı
Kesici’den Bakü’de Siber Egemenlik Çağrısı
4 Haziran 2026 17:00
TÜSİAD Perakende Sektöründe Yapay Zekâ Dönüşümünü  Ele Alacak
TÜSİAD Perakende Sektöründe Yapay Zekâ Dönüşümünü Ele Alacak
4 Haziran 2026 16:43
Azerbaycan 4. Ulusal Siber Güvenlik Forumu Başladı: “Zafer Artık Siber Uzayda da Kazanılıyor”
Azerbaycan 4. Ulusal Siber Güvenlik Forumu Başladı: “Zafer Artık Siber Uzayda da Kazanılıyor”
4 Haziran 2026 11:38
Azerbaycan’da 4. Siber Güvenlik Forumu Başladı: Yapay Zeka Tehditleri ve Bölgesel İş Birliği Vurgusu
Azerbaycan’da 4. Siber Güvenlik Forumu Başladı: Yapay Zeka Tehditleri ve Bölgesel İş Birliği Vurgusu
4 Haziran 2026 10:54
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.