• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Kariyer
  3. Atilla Kurtiş, Nexans’ın Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanlığı’na atandı
Atilla Kurtiş, Nexans’ın Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanlığı’na atandı

Atilla Kurtiş, Nexans’ın Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanlığı’na atandı

ICT Media ICT Media
5 Şubat 2025 10:10
Paylaş

Nexans’ın Türkiye, Levant ve Orta Asya’dan sorumlu Genel Müdürü olarak önemli başarılara imza atan Atilla Kurtiş, şirketin Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Bölge Başkanlığı görevine getirildi. Yeni rolünde, üç farklı kıta ve 9 fabrikada yaklaşık 2000 kişilik bir ekibin liderliğini üstlenecek olan Kurtiş, aynı zamanda Nexans’ın 14 üyeden oluşan Grup İcra Kurulu’nda da yer alacak.

Elektrifikasyon alanında dünya genelinde 41 ülkede 60’tan fazla fabrika ve 28 bin 500 çalışanıyla faaliyet gösteren Nexans, sürdürülebilir enerji çözümleri ve yüksek teknoloji kablolar alanında önemli atılımlar yapmaya devam ediyor. Nexans Türkiye, Levant ve Orta Asya Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Atilla Kurtiş, yeni dönemde Nexans’ın Ortadoğu ve Afrika operasyonlarına liderlik edecek ve bu bölgedeki 750 milyon euro’luk iş hacmini yönetecek. Şirketin global büyüme stratejisinde önemli bir rol oynayan bu atama ile Kurtiş; üç kıtada faaliyet gösteren 9 fabrikanın sorumluluğunu üstlenerek, sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projeleri hayata geçirmeye devam edecek. Nexans yeni dönemde dünya genelinde 41 ülkeye yayılan operasyonlarını, 14 kişilik Grup İcra Kurulu liderliğinde yürütecek ve bu 14 kişiden biri de Türkiye’den Atilla Kurtiş olacak.

Sürdürülebilirlik ve net sıfır emisyon hedefi

Nexans, 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma taahhüdü çerçevesinde Türkiye’de başlatılan pek çok yatırımı hızlandırmayı planlıyor. Denizli Fabrikası’nın 2030 hedefleri doğrultusunda yılda 900 ton karbon salınımını önleme planı, bu taahhüdün önemli göstergelerinden biri olarak öne çıkıyor. “Yeşil fabrika” konseptiyle hayata geçirilen projeler sayesinde enerji verimliliği artırılırken, daha az karbon salımı hedefleniyor. Şirketin kendine özgü E3 (Ekonomi, Ekosistem, Ekip Bağlılığı) yönetim modeli de bu dönüşüme rehberlik ediyor.

17 yıllık Nexans tecrübesi

Yeni görevine ilişkin açıklama yapan Atilla Kurtiş, Nexans’ın sürdürülebilirlik stratejisinin merkezinde yer alan projeleri Ortadoğu ve Afrika bölgesinde de devam ettireceklerini belirtti: “2007 yılında katıldığım Nexans ailesinde 17. yılımın sonunda, ekibimle birlikte elde ettiğimiz başarıları, Ortadoğu ve Afrika’ya taşıyacak olmaktan büyük heyecan duyuyorum. Elektrifikasyonun geleceğine yön verme vizyonumuzla, küresel ölçekte karşı karşıya kaldığımız enerji dönüşümünün içinde yer almak, yenilenebilir kaynakları ve sürdürülebilir üretim süreçlerini yaygınlaştırmak benim için stratejik bir öncelik olacak. Yeni dönemde, üç kıtada yer alan, biri yapım aşamasındaki toplam 9 fabrikamızda hem karbon ayak izini düşürmeye hem de inovasyon odaklı çözümlerle müşterilerimize katma değer sunmaya odaklanacağız. Türkiye’de elde ettiğimiz ‘En Dijital Fabrika’ unvanı ve Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlar, bizi bu bölgelerde de liderliğe taşıyacak önemli dayanaklarımız olacak.”

Paylaş
Nexans Atilla Kurtiş

Kariyer Kategorisinin En Yenileri

AloTech Türkiye Satışının başına Deniz Babucoğlu atandı
AloTech Türkiye Satışının başına Deniz Babucoğlu atandı
8 Mayıs 2025 11:02
Pınar Ümit, epay Türkiye Ekibine katıldı
Pınar Ümit, epay Türkiye Ekibine katıldı
29 Nisan 2025 15:59
Protel’in İnsan ve Kültür Direktörü Selin Güzel oldu
Protel’in İnsan ve Kültür Direktörü Selin Güzel oldu
25 Nisan 2025 15:59
Türk Telekom’da Üst Düzey Rotasyon: 11 İlde Yeni Bölge Müdürleri Göreve Başladı
Türk Telekom’da Üst Düzey Rotasyon: 11 İlde Yeni Bölge Müdürleri Göreve Başladı
15 Nisan 2025 14:03
Octet Türkiye’de insan kaynakları yönetimine yeni isim
Octet Türkiye’de insan kaynakları yönetimine yeni isim
3 Nisan 2025 14:41
Türk Telekom üst yönetiminde önemli değişiklikler
Türk Telekom üst yönetiminde önemli değişiklikler
19 Mart 2025 11:48
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.