• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Axon, Türkiye'deki faaliyetlerine TASER cihazları ile hız veriyor
Axon, Türkiye'deki faaliyetlerine TASER cihazları ile hız veriyor

Axon, Türkiye'deki faaliyetlerine TASER cihazları ile hız veriyor

ICT Media ICT Media
4 Eylül 2023 13:03
Paylaş

Yaşamı korumak amacıyla topluma ve kamu güvenliğine faydalar sağlayan Axon, olaylarda kolluk kuvvetlerinin ve şüphelilerin yaralanma ihtimalini gözle görülür ölçüde azaltan TASER 7 ve TASER 10 ile Türkiye'deki faaliyetlerine güç veriyor. 280.000'den fazla yaşamın ölümden veya büyük yaralanmalardan kurtarılmasına yardımcı olan bu cihazlar, sadece kılıfından çıkartıldığında bile şüphelilerin kurallara uyması için gerekli caydırıcılığı sağlıyor.

1998'den beri yaşamı korumak misyonuyla kamu güvenliğine yönelik teknolojiler geliştiren Axon, Türkiye'deki faaliyetlerini dünyanın dört bir yanındaki modern kolluk kuvvetlerinin kullandığı TASER 7 ve 10 enerji cihazlarıyla ve destekleyici entegre çözümleriyle hızlandırıyor.

En yeni teknolojik inovasyonlardan faydalanarak cihaz, uygulama ve hizmet ağından oluşan tam kapsamlı bir sistem sunan Axon'un çözüm yelpazesinde kolluk kuvvetleri ve savunma sektörü paydaşları tarafından tercih edilen TASER enerji cihazları öne çıkıyor. Üzerinde 950'den fazla detaylı araştırma yapılmış ve tıbbi onayları alınmış TASER enerji cihazları yaklaşık 280.000'den fazla yaşamın ölümden veya büyük bir yaralamadan kurtarılmasına olanak sağladığı gibi kolluk kuvvetleri personellerinin ve şüphelilerin olay sırasında yaralanma ihtimalini önemli ölçüde azaltıyor.

Police Executive Research Forum'un (PERF) US Office of Justice Programs (USOJP) için yaptığı araştırmaya göre enerji cihazı programının uygulanması, görevlilerin ateşli silah kullanımını yüzde 72 azaltıyor. Aynı araştırma TASER cihazı kullanmaya başladıktan sonra görevlilerin cop kullanımının yüzde 80, fiziksel güç kullanımının da yüzde oranında 60 azaldığını kaydediyor.

TASER 10, atışların başarısını ve etkisini artıran özelliklere sahip

Tahmini kullanım ömrü beş yıl olan ve yeni nesil cihaz statüsünde olan TASER 10'un güncellenebilen yazılımı bulunuyor. Etkili menzili 13,7 metre olan ve içinde 10 kartuş taşıyan bu cihaz, kartuşlara bağlı ince kablolar üzerinden elektrik akımını vücuda iletiyor, bu akımlar periferik sinir sisteminin duyusal ve motor fonksiyonlarını etkiliyor ve istemsiz kas kasılmalarına veya sinir-kas iletiminin bloke edilmesine neden oluyor. Birbirinden bağımsız olarak hedefe gönderilebilen kartuşlar, atışların başarısını ve etkisini artırırken şüphelinin ölümcül güce gerek duymadan kontrol altına alınmasını sağlıyor. TASER 10'un işletim sistemini ve her kullanımın kaydını barındıran dahili bir hafızası bulunuyor. Dahili kayıtlar TASER enerji silahının kusursuz çalıştığını teyit etmek ve doğru bir şekilde kullanıldığını göstermek amacıyla yapılacak değerlendirmelerin kolaylıkla yapılabilmesi ve ilgili kayıtların kayıt altında tutulması için kurumun tam kontrollü altındaki Axon Evidence sistemine emniyetle yüklenebiliyor.

TASER 7 Uyarı Arkı, bir caydırıcı unsur olarak kartuşlarını fırlatmadan bile olayların kontrol altına alınmasına yardımcı oluyor

Değiştirilebilen iki tane kartuş kullanan TASER 7'nin de beş yıl tahmini kullanım ömrü bulunuyor. Kartuşun içinde, cihaza bağlı iletken kabloların ucundaki iki küçük probun fırlatılması için sıkıştırılmış nitrojen bulunuyor. Ek olarak kartuşları fırlatmaya gerek kalmadan, sadece uyarı arkını göstererek bile olayları kontrol altına almak da mümkün. TASER 7'nin de işletim sistemini ve her kullanımın kaydını depoladığı dahili bir hafızası mevcut ve bu dahili kayıtlar Axon Evidence sistemine yüklenebiliyor.

Axon Bölge Müdürü Altay Çamlıgüney, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Axon kurulduğu ilk günden itibaren bireylerin yaşam hakkını ön planda tutan ve çözümlerini bu yönde geliştiren bir şirket. Ürün yelpazemizde öne çıkan TASER cihazları da bu misyon çerçevesinde 280.000'den fazla yaşamın ölümden veya büyük bir yaralamadan kurtarılmasına olanak sağladı ve bu sayı her geçen dakika artıyor. Axon'la ilgili tıbbi testler ve kalp üzerindeki etkisine dair yayınlanan araştırmalar, TASER enerji cihazının kalp üzerinde olumsuz bir etki yaratma riskinin çok düşük olduğunu teyit ediyor. Hatta TASER enerji cihazının doğrudan kalp krizine neden olduğunu doğrulayan bir vaka bile bulunmuyor. TASER 7 ve TASER 10 başta olmak üzere destekleyici çözümlerimizle Axon ekosistemini Türkiye'de yaygınlaştırarak, değerli kolluk kuvvetlerimize çağın gerektirdiği yeni teknolojileri sunmayı ve bunu yaparken de vatandaşın yaşamının korunmasını hedefliyoruz.”

Paylaş
TASER 7 TASER 10 Axon enerji cihazları Police Executive Research Forum US Office of Justice Programs

Enerji Kategorisinin En Yenileri

Enerji depolama ekosistemi Ankara’da buluştu
Enerji depolama ekosistemi Ankara’da buluştu
28 Mayıs 2025 17:45
Vertiv, EMEA Bölgesindeki Edge uygulamaları için geliştirdiği ön tasarımlı veri merkezi çözümünü geliştirerek enerji verimliliğini artırıyor ve kurulum süreçlerini hızlandırıyor
Vertiv, EMEA Bölgesindeki Edge uygulamaları için geliştirdiği ön tasarımlı veri merkezi çözümünü geliştirerek enerji verimliliğini artırıyor ve kurulum süreçlerini hızlandırıyor
22 Mayıs 2025 11:28
Karagöz Gölge Oyunu ile çocuklara enerji tasarrufu dersi
Karagöz Gölge Oyunu ile çocuklara enerji tasarrufu dersi
15 Mayıs 2025 15:00
Uludağ Elektrik'ten engellere çözüm: İşaret dili görüşme hattı 7 yıldır kesintisiz hizmette
Uludağ Elektrik'ten engellere çözüm: İşaret dili görüşme hattı 7 yıldır kesintisiz hizmette
15 Mayıs 2025 10:23
Enerjide milli güvenlik vurgusu: Erdoğan’dan çevre ve yatırım mesajları
Enerjide milli güvenlik vurgusu: Erdoğan’dan çevre ve yatırım mesajları
8 Mayıs 2025 16:50
Şırnak’a 10 milyon TL’lik yatırım: Siyah İnci’den yıllık 390 bin tonluk kömür tesisi
Şırnak’a 10 milyon TL’lik yatırım: Siyah İnci’den yıllık 390 bin tonluk kömür tesisi
23 Nisan 2025 12:07
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.