• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Bakan Tunç: “Roblox, çocuk istismarından engellendi”
Bakan Tunç: “Roblox, çocuk istismarından engellendi”

Bakan Tunç: “Roblox, çocuk istismarından engellendi”

ICT Media ICT Media
8 Ağustos 2024 10:12
Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocuk oyun platformu Roblox’un çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle mahkeme kararıyla erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Bakan Tunç, Roblox’a getirilen erişim engeliyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç, açıklamasında şunları kaydetti:

“Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir.

Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir Hukuk Devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir.

Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir.”

Paylaş
Yılmaz Tunç Roblox Erişim Engeli

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Zuckerberg “Instagram bağımlılık yapıyor” iddialarını reddetti
Zuckerberg “Instagram bağımlılık yapıyor” iddialarını reddetti
19 Şubat 2026 14:36
Sanayide yapay zekâ yatırımları öncelik kazandı
Sanayide yapay zekâ yatırımları öncelik kazandı
19 Şubat 2026 13:35
KOSGEB’den KOBİ’lere 20 Milyon TL’ye kadar finansman desteği
KOSGEB’den KOBİ’lere 20 Milyon TL’ye kadar finansman desteği
19 Şubat 2026 12:11
Yapay Zekâ Zirvesi AGI’de Ortak Mesaj: “Nihai Karar İnsanın”
Yapay Zekâ Zirvesi AGI’de Ortak Mesaj: “Nihai Karar İnsanın”
19 Şubat 2026 12:05
Google Duyurdu: AI Modu ve AI Bakışı Türkiye’de
Google Duyurdu: AI Modu ve AI Bakışı Türkiye’de
18 Şubat 2026 17:02
Nvidia ve Meta’dan Yapay Zekâ Altyapısında Dev İş Birliği
Nvidia ve Meta’dan Yapay Zekâ Altyapısında Dev İş Birliği
18 Şubat 2026 14:36
ICT MEDIA DERGİSİ ŞUBAT 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ ŞUBAT 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.