• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Benzinde tarihi dönüşüm: "Olsun ben 50 TL'lik alıyorum" bitti, 100 TL dönemi başladı
Benzinde tarihi dönüşüm:

Benzinde tarihi dönüşüm: "Olsun ben 50 TL'lik alıyorum" bitti, 100 TL dönemi başladı

ICT Media ICT Media
25 Ekim 2021 00:00
Paylaş
Oğuz GÜRLER - ANKARA

Benzin
ve motorine art arda gelen zamlar sonrasında, tüketicinin anlayışı da değişmeye başladı. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, bugüne dek yapılan her zam sonrasında, “Olsun ben hep 50 TL'lik alıyorum” diyen vatandaşın artık asgari 75 ya da 100 TL’lik akaryakıt almaya başladığını söyledi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son faiz indirimi kararı sonrasında yükselişini ivmelendirerek sürdüren dolar kuru, benzin zammını tetikledi. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, “Enerjiden Fısıltılar”  programında, akaryakıt zamlarını değerlendirdi. Aktaş, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Akaryakıt fiyatlarında artışın öncelikli olarak yurt dışı gelişmelerden kaynaklandığını belirten  Aktaş, dolar kuruyla birlikte akaryakıt fiyatını belirleyen ana unsurlardan olan Brent petrolün yıl sonunda varilinin 95 dolara yükselebileceğini söyledi. Aktaş, Brent petroldeki artışın kaçınılmaz olarak akaryakıta yeni zamları gündeme getireceğine işaret etti. 

Dolar kurundaki artışın fiyatlara etkisine de değinen Aktaş, kurdaki artışın fiyatları doğrudan etkilediğini söyledi. Aktaş, benzine dolardaki artış nedeniyle bu gece 44 kuruş zam yapılacağını vurguladı.  

Aktaş, zamlar sonrasında tüketicilerin harcama alışkanlıklarında bir dönüşümün gözlenmeye başladığını kaydederek, her zam sonrasında gündeme gelen ve bazı vatandaşların zammı önemsizleştiren “Olsun, ben hep 50 TL’lik alıyorum” yaklaşımının değiştiğini,  “Bu 50 liralık kavram, 75 ile 100 lira arasına geçmeye başladı. Çünkü alınan litre olarak 50 liranın devamı söz konusu” dedi. 

Tüketicilerin sadece akaryakıt miktarında değil, tercihinde de değişim gözlendiğini aktaran Aktaş, LPG’den benzine  bir geçiş olduğunu söyledi.
Paylaş
benzin motorin epgis Fesih Aktaş Enerjiden Fısıltılar enerji haberleri akaryakıt akaryakıt haberleri

Enerji Kategorisinin En Yenileri

1 Ocak 2026’ya geri sayım: AB pazarı için karbonsuz ticaret zorunlu hale geliyor
1 Ocak 2026’ya geri sayım: AB pazarı için karbonsuz ticaret zorunlu hale geliyor
11 Kasım 2025 15:05
Sepaş Enerji: Yapay zeka ile enerjiyi daha akıllı yönetmek mümkün
Sepaş Enerji: Yapay zeka ile enerjiyi daha akıllı yönetmek mümkün
8 Kasım 2025 10:54
Sungrow, Enerji Depolama Çözümleriyle Türkiye Pazarına Güç Katıyor
Sungrow, Enerji Depolama Çözümleriyle Türkiye Pazarına Güç Katıyor
31 Ekim 2025 11:12
Nu Teknoloji’den meskenler için yeni nesil akıllı elektrik sayacı
Nu Teknoloji’den meskenler için yeni nesil akıllı elektrik sayacı
24 Ekim 2025 14:47
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak
15 Ekim 2025 13:08
EPDK'dan LPG Piyasasına Yeni Düzenleme
EPDK'dan LPG Piyasasına Yeni Düzenleme
8 Ekim 2025 11:21
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.