Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen ASELSAN Çocuk Şenliği, Bursa’da kapılarını açtı. Bilim ve teknolojiyi eğlenceli etkinliklerle buluşturan organizasyon, 5 Temmuz’a kadar çocukları interaktif deneyimlerle ağırlayacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamındaki etkinlikte çocuklar, teknolojiyle iç içe vakit geçirirken farklı deneyim alanlarını keşfetme fırsatı buluyor. Şenlikte, ASELSAN’ın kurumsal sosyal sorumluluk projesi Tekno Macera kapsamında hazırlanan interaktif uygulamalar, teknoloji sergileri ve çeşitli etkinlikler yer alıyor. Proje, teknolojiyi yalnızca kullanan değil, üreten nesillerin yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda Türkiye’yi gezen Tekno Macera Tırı da çocukların bilim ve teknolojiye ilgisini artırmayı hedefliyor.
Bursa’daki etkinlik alanında kurulan Mucitler Müzesi Sergi Alanı’nda ise insanlık tarihini değiştiren önemli icatlar, bu icatların arkasındaki mucitler ve söz konusu teknolojilerin günümüzde ASELSAN’ın geliştirdiği yenilikçi çözümlere nasıl ilham verdiği ziyaretçilere anlatılıyor. Şenlikte artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisiyle hazırlanan “Tekno Maceracılar, Bir Doğa Yolculuğu” İnteraktif Dijital Kitap Deneyim Alanı da çocuklarla buluşuyor. Bu alanda katılımcılar, teknoloji destekli uygulamalarla deneyim odaklı bir öğrenme süreci yaşıyor.
Etkinlik kapsamında Tekno Macera’nın baş karakterlerinden “ASEL” de çocuklarla buluşuyor. 2D motion tekniğiyle hareketlendirilen karakter, özgün seslendirmesi ve dinamik anlatımıyla çocuklarla bire bir etkileşim kuruyor. Böylece çocukların keşfetme, öğrenme ve deneyim süreçlerine aktif katılım göstermesi amaçlanıyor. Program, bilim gösterileri ve çeşitli saha etkinlikleriyle de destekleniyor. Bu içeriklerle çocukların bilime ve teknolojiye yönelik ilgisinin artırılması hedefleniyor.
Bursa etabının ardından ASELSAN Çocuk Şenliği, 11-19 Temmuz tarihlerinde Van’da, 1-9 Ağustos’ta Nevşehir’de, 22-29 Ağustos’ta Ordu’da, 5-10 Eylül’de Kayseri’de, 12-20 Eylül’de Kahramanmaraş’ta, 10-18 Ekim’de Diyarbakır’da, 24 Ekim-1 Kasım’da İzmir’de ve 7-15 Kasım tarihlerinde Adana’da çocuklarla buluşmaya devam edecek.