• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Dağıtım Bağlantı Bedellerinin Belirlenmesi Tebliği yürürlükte
Dağıtım Bağlantı Bedellerinin Belirlenmesi Tebliği yürürlükte

Dağıtım Bağlantı Bedellerinin Belirlenmesi Tebliği yürürlükte

ICT Media ICT Media
18 Ekim 2017 00:00
Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik tüketicilerinden alınan dağıtım bağlantı bedellerinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirleyen "Elektrik Piyasasında Dağıtım Bedellerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğ"i, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre bağlantı bedeli, bağlantı yapan kişinin iç tesisatının dağıtım şebekesine bağlanması için inşa edilen ve Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinde tanımlanan bağlantı hattı kapsamında katlanılan masraflar ile sınırlı olacak ve dağıtım şebekesi yatırım maliyetlerini içermeyecek. Söz konusu bağlantı hattının, tüketici tarafından tesis edilmesi halinde bağlantı hattı işletme ve bakım sorumluluğu karşılığı dağıtım şirketine devredilecek ve bu tüketicilerden bağlantı bedeli alınmayacak. 
   
Bağlantı hattının dağıtım şirketi tarafından tesis edilmesi halinde ise bağlantı bedeli, orta gerilim ve alçak gerilim için ayrı ayrı olmak üzere bağlantısı yapılacak kullanıcının, bağlantı gücü ve hattına ilişkin mesafe değerleri ile ilgili dönemde geçerli olan kurul onaylı yatırım birim bedelleri de dikkate alınarak hesaplanarak yürürlüğe girecek. 
   
Halen birden fazla tüketici için bağlantı hattı tesis edilmesi halinde, yapının toplam bağlantı gücü üzerinden hesaplanan bağlantı bedeli tüketicilerin bağlantı güçleri oranında hesaplanarak ilgili tüketicilere yansıtılacak. Bağlantı bedeli, ilgili yönetmelik ve bağlantı anlaşmaları uyarınca tüketiciler tarafından ve güncel bedeller üzerinden ilgili dağıtım şirketine bir defada ödenecek. 
    
Öte yandan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, bir elektrik bağlantı hattında hem havai hem de yeraltı kablolarının kullanılması durumunda, birim bedel hesaplanırken her iki hattın uzunluğu ayrı ayrı dikkate alınarak hesaplanmasını kararlaştırdı. Kurul kararına göre şirketler  bağlantı hizmeti alan tüketicilerden, EPDK'nın söz konusu kararıyla belirlenenler dışında herhangi bir bedel talep edemeyecek.

 

Paylaş
enerji dağıtım epdk ynetmelik

Enerji Kategorisinin En Yenileri

RES ve Artıbir Enerji, Rüzgâr Santralleri İçin Dev Anlaşma İmzaladı
RES ve Artıbir Enerji, Rüzgâr Santralleri İçin Dev Anlaşma İmzaladı
5 Eylül 2025 15:00
Uludağ Elektrik’ten dijital adımlar
Uludağ Elektrik’ten dijital adımlar
2 Eylül 2025 10:45
Dicle Elektrik'ten Yeni Ar-Ge Projesi: Datalink
Dicle Elektrik'ten Yeni Ar-Ge Projesi: Datalink
1 Eylül 2025 12:40
Eksim Ventures’tan Modüler Nükleer Reaktörlere Yatırım
Eksim Ventures’tan Modüler Nükleer Reaktörlere Yatırım
1 Eylül 2025 12:18
Eksim Ventures’dan Modüler Nükleer Reaktörler (SMR) Yatırımı
Eksim Ventures’dan Modüler Nükleer Reaktörler (SMR) Yatırımı
30 Ağustos 2025 11:52
Enerjisa Enerji, Yeni Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarına Uyum Sağladı
Enerjisa Enerji, Yeni Sürdürülebilirlik Raporlama Standartlarına Uyum Sağladı
16 Ağustos 2025 13:25
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.