• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3.  ‘Dijitalde Hayat Kolay’ Projesi Yeni Döneminde 15 Bin Kadına Ulaşmayı Hedefliyor
 ‘Dijitalde Hayat Kolay’ Projesi Yeni Döneminde 15 Bin Kadına Ulaşmayı Hedefliyor

 ‘Dijitalde Hayat Kolay’ Projesi Yeni Döneminde 15 Bin Kadına Ulaşmayı Hedefliyor

ICT Media ICT Media
17 Nisan 2025 12:14
Paylaş

Türk Telekom, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen “Dijitalde Hayat Kolay” projesi, kadın girişimcilerin dijital becerilerini artırarak ekonomik hayatta daha güçlü yer edinmelerini sağlamayı sürdürüyor.

2019'dan bu yana 30 binden fazla kadına ulaşan projeyle, 2025 sonuna kadar 15 bin girişimci kadına daha eğitim, mentörlük ve hibe desteği sunulması hedefleniyor. Ücretsiz olarak sağlanan yüz yüze ve çevrim içi eğitimlerle, dijital pazarlamadan sosyal medya fotoğrafçılığına kadar geniş bir yelpazede dijital yetkinlikler kazandırılıyor.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, projenin sadece bugünün değil, geleceğin kadın girişimcilerine de yol gösterdiğini vurgulayarak, kadınların iş gücüne katılımının sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, “Kadınların dijital yetkinlik kazanması, rekabet gücünü artırarak girişimciliğin sürdürülebilirliğini sağlıyor,” dedi. Projenin, 81 ilde faaliyet gösteren TOBB Kadın Girişimciler Kurulları aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaşacağı da aktarıldı.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino ise kadınların dijital becerilerle donatılmasının, kapsayıcı bir geleceğin anahtarı olduğunu söyledi. Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu da özellikle deprem bölgesindeki girişimci kadınlara destek sağlanmaya devam edileceğini belirtti.

2024 Sosyal Etki Raporu’na göre, projeye yapılan her 1 TL yatırım, 3,09 TL sosyal değer yaratırken; katılımcıların büyük çoğunluğu eğitimlerin kişisel gelişimlerine ve girişim motivasyonlarına katkı sağladığını ifade etti.

Paylaş
Türk Telekom Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dijitalde Hayat Kolay Ümit Önal Nurten Öztürk

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Vodafone’dan “Dünya İçin Lazım” Projesinde Doğa Farkındalık Eğitimi
Vodafone’dan “Dünya İçin Lazım” Projesinde Doğa Farkındalık Eğitimi
1 Eylül 2025 12:42
Orman Genel Müdürlüğü Heyeti ULAK Haberleşme’de
Orman Genel Müdürlüğü Heyeti ULAK Haberleşme’de
30 Ağustos 2025 12:03
Türk Telekom’dan ülke ekonomisine 20 milyar dolarlık katkı
Türk Telekom’dan ülke ekonomisine 20 milyar dolarlık katkı
28 Ağustos 2025 14:31
Odine yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 27,7 artırdı
Odine yılın ilk yarısında gelirlerini yüzde 27,7 artırdı
20 Ağustos 2025 12:48
Vodafone Business, SD-WAN & SD-LAN ile Akıllı ve Kesintisiz Ağ Deneyimi
Vodafone Business, SD-WAN & SD-LAN ile Akıllı ve Kesintisiz Ağ Deneyimi
19 Ağustos 2025 12:06
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç:  “5G’de de akla gelen ilk operatör Turkcell olacak”
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: “5G’de de akla gelen ilk operatör Turkcell olacak”
18 Ağustos 2025 14:57
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.