
Türk Telekom, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen “Dijitalde Hayat Kolay” projesi, kadın girişimcilerin dijital becerilerini artırarak ekonomik hayatta daha güçlü yer edinmelerini sağlamayı sürdürüyor.
2019'dan bu yana 30 binden fazla kadına ulaşan projeyle, 2025 sonuna kadar 15 bin girişimci kadına daha eğitim, mentörlük ve hibe desteği sunulması hedefleniyor. Ücretsiz olarak sağlanan yüz yüze ve çevrim içi eğitimlerle, dijital pazarlamadan sosyal medya fotoğrafçılığına kadar geniş bir yelpazede dijital yetkinlikler kazandırılıyor.
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, projenin sadece bugünün değil, geleceğin kadın girişimcilerine de yol gösterdiğini vurgulayarak, kadınların iş gücüne katılımının sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından biri olduğunu belirtti.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, “Kadınların dijital yetkinlik kazanması, rekabet gücünü artırarak girişimciliğin sürdürülebilirliğini sağlıyor,” dedi. Projenin, 81 ilde faaliyet gösteren TOBB Kadın Girişimciler Kurulları aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaşacağı da aktarıldı.
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino ise kadınların dijital becerilerle donatılmasının, kapsayıcı bir geleceğin anahtarı olduğunu söyledi. Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu da özellikle deprem bölgesindeki girişimci kadınlara destek sağlanmaya devam edileceğini belirtti.
2024 Sosyal Etki Raporu’na göre, projeye yapılan her 1 TL yatırım, 3,09 TL sosyal değer yaratırken; katılımcıların büyük çoğunluğu eğitimlerin kişisel gelişimlerine ve girişim motivasyonlarına katkı sağladığını ifade etti.