• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Doğal gazda "sübvansiyon" yasası
Doğal gazda

Doğal gazda "sübvansiyon" yasası

ICT Media ICT Media
30 Eylül 2021 00:00
Paylaş
Uluslararası piyasalarda rekor üstüne rekor kıran doğal gaz fiyatları, Ankara’yı da harekete geçirdi. Ankara, Doğal Gaz Piyasası Yasası’nda geniş kapsamlı bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Buna göre belirli bölgelere veya belli amaçlara yönelik olarak tüketicilerin desteklenmesi gerektiğinde, sübvansiyon fiyatlara müdahale edilmeksizin yapılacak. Sübvansiyonun tutarı ile usul ve esasları, Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenecek. Söz konusu tutar, ilgili kurumun bütçesinden ödenecek.

Doğal gazda yeni bir torba kanun geliyor. Bu kapsamda Doğal Gaz Piyasası dahil birçok yasada değişiklik yapılacak. Enerji uzmanı Ali Arif Aktürk ile düzenlemeye ilişkin konuştuk. Aktürk, doğal gazda sübvansiyonla ilgili de bir maddenin yer alacağını belirterek, “Düzenlemede, belirli bölgelere veya belli amaçlara yönelik olarak tüketicilerin desteklenmesi gerektiğinde, sübvansiyonun fiyatlara müdahale edilmeksizin yapılması öngörülüyor” dedi.

Aktürk, sübvansiyonun tutarı ile usul ve esaslarının, Cumhurbaşkanı kararı ile belirleneceğini kaydederek, Sübvansiyona ilişkin tutar ilgili kurumun bütçesinden ödenecek” diye konuştu.

BOTAŞ’ta ayrıştırma

Aktürk, düzenleme kapsamında BOTAŞ’ın yeniden yapılandırılmasının da hedeflendiğini vurgulayarak, “BOTAŞ Doğalgaz Altyapı AŞ, BOTAŞ Ticaret AŞ ve BOTAŞ International AŞ adlarıyla 3 tüzel yapı (iştirak) oluşturulması öngörülüyor” dedi.

BOTAŞ Ticaret AŞ’nin, pazar payının 5 yıl içinde yüzde 50'ye düşürülmesinin hedeflendiğini anlatan Aktürk, “BOTAŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) belirlediği miktarı EPİAŞ'ta satmak zorunda olacak. Burada yapılan satış pazar payı kapsamında hesaplanmıyor” dedi.
Paylaş
Doğal Gaz Piyasası Yasası ali arif aktürk botaş enerji haberleri

Enerji Kategorisinin En Yenileri

Masdaf, karbon ayak izini uluslararası standartlarda doğruladı
Masdaf, karbon ayak izini uluslararası standartlarda doğruladı
29 Ocak 2026 12:16
ODE Yalıtım,
ODE Yalıtım, "ODE 5.1" vizyonuyla geleceğe odaklanıyor
21 Ocak 2026 16:28
Fronius Türkiye 2026 yılında satış ve servis ağını genişletmeyi hedefliyor
Fronius Türkiye 2026 yılında satış ve servis ağını genişletmeyi hedefliyor
16 Ocak 2026 12:32
Sungrow sürdürülebilebilir büyümede dünya liderleri arasında
Sungrow sürdürülebilebilir büyümede dünya liderleri arasında
16 Ocak 2026 12:24
Nordex Group, 40. Yılını Enerji Sektörünün Öncüleriyle Kutladı
Nordex Group, 40. Yılını Enerji Sektörünün Öncüleriyle Kutladı
5 Aralık 2025 10:37
1 Ocak 2026’ya geri sayım: AB pazarı için karbonsuz ticaret zorunlu hale geliyor
1 Ocak 2026’ya geri sayım: AB pazarı için karbonsuz ticaret zorunlu hale geliyor
11 Kasım 2025 15:05
ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.