• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Dünyanın En Hızlı Büyüyen Akıllı Telefon Markası Ünvanını Koruyor: Realme 2020 İlk Yarı Yıl Sonuçlarını Açıkladı!
Dünyanın En Hızlı Büyüyen Akıllı Telefon Markası Ünvanını Koruyor: Realme 2020 İlk Yarı Yıl Sonuçlarını Açıkladı!

Dünyanın En Hızlı Büyüyen Akıllı Telefon Markası Ünvanını Koruyor: Realme 2020 İlk Yarı Yıl Sonuçlarını Açıkladı!

ICT Media ICT Media
7 Ağustos 2020 00:00
Paylaş

Dünyanın önde gelen akıllı telefon markalarından Realme, 2020 yılının ilk yarısı için rakam ve istatistiklerini duyurdu. 2020'nin ikinci çeyreğinde yüzde 11 büyüme kaydeden realme, bu dönemde çift haneli pozitif rakam kaydeden tek büyük marka oldu. Realme, Counterpoint tarafından da dört çeyrek üst üste dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası seçildi. Counterpoint, 2020’nin birinci çeyreğinde yüzde 157 büyüme kaydeden Realme'nin pazarda pozitif büyüme kaydeden iki markadan biri olduğunu bildirdi.
En son kullanıcı rakamlarına göre yılın ilk yarısında kullanıcılarına 15 milyon daha ekleyen realme, Counterpoint Research ve IDC'ye göre bugün Tayland, Hindistan, Kamboçya, Mısır, Myanmar, Filipinler, Ukrayna, Endonezya ve Vietnam'da ilk 5 akıllı telefon markası arasına girmiş durumda. Realme, perakende pazarlarında X50 Pro 5G'den başlayarak 5G ürünlerini tanıtmaya odaklanıyor. Hindistan'da ilk 5G özellikli amiral gemisi telefonu, Tayland'ın da ilk 5G telefonunu pazara sunan şirket ayrıca Kamboçya'nın 1.000 USD altında ilk 5G telefonunu da piyasaya sürdü.

2020'de 'Akıllı Telefon + AIoT' olmak üzere çift odaklı bir stratejiyi hayata geçiren realme, zorlu ekonomik ortama ragmen bu girişimde ortaya konan hedefleri başarıyla karşıladı. Şirket 2020 yılında 50'nin üzerinde ve 2021 yılında da 100'ün üzerinde AIoT ürününü piyasaya sürme yolunda ilerliyor. realme, kendi AIoT stratejisini “N” akıllı aksesuar çeşitleri ile desteklenen dört temel cihaz grubu (hoparlör, kulaklık, TV ve saatler) ile tamamlanan bir çekirdek ürüne (akıllı telefon) atıfta bulunan "1+4+N" girişimi olarak tanımlıyor. Canalys adlı araştırma şirketinin raporuna göre realme, Hindistan'da akıllı kişisel ses pazarına yeni girmiş olmasına rağmen, 2020’nin ilk çeyreğinde pazar payı açısından bu ülkede üçüncü sırada yer aldı.

Realme CEO’su Li Bingzhong, “realme, yaş ortalaması sadece 29 olan uluslararası güçlü ve genç ekibi sayesinde 2018'den bu yana 40 milyon kullanıcıya ulaştı. 2020 yılındaki güçlü yarı yıl performansımızı geliştirerek önümüzdeki 3 yıl içinde 100 milyon telefon satmayı hedefliyoruz. Uluslararası genişleme planlarımızı sürdüreceğiz ve en fazla büyümenin de uluslararası alanda olacağını düşünüyoruz. Hindistan pazarında AIoT ürünlerimizin güçlü performansı bunun güzel bir örneği. Bu ülkede sadece 10 dakika içinde 15.000 TV seti sattık ve akıllı kişisel ses cihazlarımız sadece 3 ay içinde pazar payı açısından 3. sıraya yükseldi. realme 5 kıtada 59 farklı ülke ve bölgeye yayılarak büyük başarı kaydetti” diye konuştu.
 

Tasarım ve Teknolojide Realme İmzası!

Realme ürünleri tasarım dünyasında da önemli izler bıraktı. Realme'nin Tasarım Stüdyosu, 2020 yılında dünyaca ünlü tasarımcı Naoto Fukasawa ve Hermes’in ünlü tasarımcısı Jose Levy ile işbirliği yaparak moda yaratan ürünler ortaya koydu. Şirket ayrıca X2 Pro Master ile dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden Red Dot Tasarım Ödülü'nü kazandı. Dünyanın ilk 125W hızlı şarj teknolojisi gibi duyurularıyla Realme, sadece tasarımda değil teknolojide de yeniliklere öncülük etti.
 
Paylaş
realme telefon istatistik Counterpoint bilişim haberleri bilişim gündemi teknoloji gündemi it haberleri

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Vodafone ve Canva’dan İş Birliği: Canva Pro 3 Ay Ücretsiz Olacak
Vodafone ve Canva’dan İş Birliği: Canva Pro 3 Ay Ücretsiz Olacak
6 Haziran 2026 14:30
Vodafone, Bayi ve İş Ortaklarıyla KKTC’de Buluştu
Vodafone, Bayi ve İş Ortaklarıyla KKTC’de Buluştu
6 Haziran 2026 14:06
“Dünya İçin Lazım” Projesinde Yeni Hedef: 68 Bin Çocuğa Ulaşılacak
“Dünya İçin Lazım” Projesinde Yeni Hedef: 68 Bin Çocuğa Ulaşılacak
3 Haziran 2026 17:08
Türk Telekom’dan YKS Adaylarına Yapay Zekâ Destekli Son Prova
Türk Telekom’dan YKS Adaylarına Yapay Zekâ Destekli Son Prova
3 Haziran 2026 11:59
Vodafone'dan 5G RedBox İçin Hız Garantisi
Vodafone'dan 5G RedBox İçin Hız Garantisi
21 Mayıs 2026 11:02
Türk Telekom ve ASELSAN’dan Tarihi Hamle: Tamamen Yerli Akıllı Telefon ve Haberleşme Cihazı Geliyor
Türk Telekom ve ASELSAN’dan Tarihi Hamle: Tamamen Yerli Akıllı Telefon ve Haberleşme Cihazı Geliyor
20 Mayıs 2026 11:02
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.