• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Elin Enerji Dünyanın Devler Ligi’nde!
Elin Enerji Dünyanın Devler Ligi’nde!

Elin Enerji Dünyanın Devler Ligi’nde!

ICT Media ICT Media
7 Ağustos 2023 14:36
Paylaş

Sanayi ve hanelerde yenilenebilir enerji seferberliği başladı. Her bir endüstri tesisi 2030’a kadar yenilenebilir enerji kullanımını artırma hedefi ile gaza bastı. Ekonomide ölçek ekonomisi içerisine giren “yenilenebilir enerji” kendi sanayisini de hızla büyüttü. Fotovoltaik panel üreticisi ELİN Enerji, bu yıl hem “Fortune 500” hem de “Capital 500” listelerinde sektörünün lider şirketlerinden biri olarak yer aldı.

“10 milyon dolarlık bir ihracat ile ekonomiye dev katkı”

“Capital 500” ve “Fortune 500” listelerinde ELİN Enerji olarak yer almak yenilenebilir enerji sektörü İçin ve ELİN Enerji olarak bizim için çok önemli bir global başarı göstergesi” diyen ELİN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yalı, “ELİN Enerji olarak ciro, ihracat ve Ar-Ge  başarılarımızla yükseliyoruz. 2022 yılında Başkent OSB’deki fabrikamızda üretim kapasitemizi yükselttik en yüksek kapasitede üretime başladık. “Sirius” güneş paneli İhracatımız bu sene tam anlamıyla başladı. Yaklaşık 10 milyon dolarlık bir ihracat yapmış olacağız. Hırvatistan'da şu an yapmış olduğumuz proje geliştirme çalışmaları, dört yıllık bir projeksiyonda 300 milyon dolarlık bir ihracat kapısı açacak. İhracatla tohumlarımızı, yatırımlarımızla ekmiş durumdayız. Bu projelerin realize olmasını, finansmanının kapanmasını bekliyoruz. Ar-Ge çalışmalarımıza hız verdik. 2024 yılında Ar-Ge için bütçemizi yükselteceğiz. 2024 yılı itibarıyla ciromuzun yüzde 2’sini Ar-Ge bütçesine ayırmayı planlıyoruz. ELİN Enerji olarak 2023 yılında, Ar-Ge merkezi kuracağız” dedi.

ABD’de güneş paneli, Türkiye’de hücre fabrikası geliyor!

“Sirius PV USA” markamız ile 2023 yılında yaptığımız yatırım ile ABD’de fabrikamızı açarak güneş paneli üretimine başlıyoruz” diyen Arda Yalı, “ABD’deki fabrikamızda 2023 Aralık'ta seri imalat koşulsuz şartsız olacak. “Sirius PV USA”, Fotovoltaik panel üretim bandının kapasitesi 1.000 MW olacak ancak ilk yıl için 500 MW üretim hedefindeyiz. ABD’de 60.000 MW’lık bir pazar büyüklüğünde, bir haftada satılacak bir ürün miktarı. Bu nedenle yerleşkemizi seçerken kapasite artırımı ihtiyacını da dikkate aldık. Faz 2’de bir o kadar daha yatırım yapacağız. 2025 sonuna kadar toplam yıllık 2.000 MW kapasiteye çıkmayı planlıyoruz. Küçük bir kapasiteyle üretime başlayacak olsak da. “Sirius PV USA” markasıyla üretim yapacağımız fabrikamızda kurulduğumuz tarih itibarıyla, ABD’de kurulu en büyük beşinci fabrika olacağız.Yatırımlarımız sürecek. Güneş enerjisinde “hücre” üretimini yaparak bağımsızlığımızı ve üretim kapasitemizi başka ülkelere bağlı olmadan artırmak istiyoruz. Türkiye’de hücre fabrikası kuracağız” diye konuştu.

Paylaş
ELİN Enerji Capital 500 Fortune 500 Sirius PV USA

Enerji Kategorisinin En Yenileri

Masdaf, karbon ayak izini uluslararası standartlarda doğruladı
Masdaf, karbon ayak izini uluslararası standartlarda doğruladı
29 Ocak 2026 12:16
ODE Yalıtım,
ODE Yalıtım, "ODE 5.1" vizyonuyla geleceğe odaklanıyor
21 Ocak 2026 16:28
Fronius Türkiye 2026 yılında satış ve servis ağını genişletmeyi hedefliyor
Fronius Türkiye 2026 yılında satış ve servis ağını genişletmeyi hedefliyor
16 Ocak 2026 12:32
Sungrow sürdürülebilebilir büyümede dünya liderleri arasında
Sungrow sürdürülebilebilir büyümede dünya liderleri arasında
16 Ocak 2026 12:24
Nordex Group, 40. Yılını Enerji Sektörünün Öncüleriyle Kutladı
Nordex Group, 40. Yılını Enerji Sektörünün Öncüleriyle Kutladı
5 Aralık 2025 10:37
1 Ocak 2026’ya geri sayım: AB pazarı için karbonsuz ticaret zorunlu hale geliyor
1 Ocak 2026’ya geri sayım: AB pazarı için karbonsuz ticaret zorunlu hale geliyor
11 Kasım 2025 15:05
ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.