• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. En fazla yerlilik rüzgar enerjisi sanayisinde
En fazla yerlilik rüzgar enerjisi sanayisinde

En fazla yerlilik rüzgar enerjisi sanayisinde

ICT Media ICT Media
4 Ekim 2021 00:00
Paylaş

Avrupa’da kurulu rüzgar gücünde 7’nci sırada olan Türkiye, rüzgar enerjisi alanındaki yatırımlarını 10 yılda 10 kat artırdı. 100’ün üzerinde yerli ve yabancı yatırımcının ülkemizdeki rüzgar enerjisine katkı sağladığına dikkat çeken Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, %60-65 oranlarında yerliliğin sağlandığı rüzgar enerjisi sanayisinin ülkenin cari açığını kapatmada ve istihdam sağlamada kritik rol oynadığını belirtiyor.

Son 10 yılda atılan adımlarla 10 kat gelişme gösteren Türkiye’nin doğal kaynağı rüzgar enerjisi, elektrik üretmeye, cari açığı kapatmaya ve istihdam sağlamaya devam ediyor. Avrupa ve dünya genelinde rüzgar enerjisi alanında önemli bir konuma kavuşan Türkiye’nin rüzgarı, yerli elektrik ihtiyacının yaklaşık %10’unu da karşılıyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki rüzgar enerjisi santrallerine servis hizmetleri sunan ve ülkemizdeki rüzgar enerjisi sektörünün en büyük özel servis sağlayıcısı konumuna gelen Ülke Enerji’nin Genel Müdürü Ali Aydın, önemli bir yerlilik oranına sahip olunan ve yapılan yatırımlarla önemli bir ivme kazanan rüzgar enerjisine desteklerin artırılarak devam etmesi gerektiğini belirtiyor.

Enerji kaynakları içerisindeki en fazla yerlilik rüzgarda

Özellikle son 10 yılda gerçekleştirilen hamlelerle rüzgar enerjisinde önemli gelişme kat eden ülkemizin, rüzgar enerjisinde tam yerli ve milli stratejileri uygulayabildiğini ifade eden Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, Türkiye'nin rüzgar enerjisi sanayisinin, enerji kaynakları içinde %65 ile en fazla yerliliği sağlayan sektörlerden biri olduğunu aktarıyor. Türkiye’nin ayrıca rüzgar türbini ekipman üretimi yapan büyük ölçekli tesisleriyle Avrupa'da ilk 5'te yer aldığı gerçeğine de vurgu yapan Aydın, elektriğin üretimi için gerçekleştirilen üretimden bakım ve onarımlara, kullanılan teknolojilerden istihdam kaynağına kadar tüm sürecin yerli ve milli olması için Ülke Enerji olarak, yerliliğe büyük önem verdiklerinin altını çiziyor.

“Cari açık meselesinde söz rüzgarın olmalı”

Türkiye’de enerjiye olan talep her geçen gün artıyor. Enerji talebini karşılayabilmek için de enerji ithalatı da aynı düzeyde artış gösteriyor. Bu durum nedeniyle cari açığın da büyüme gösterdiğine dikkat çeken Ali Aydın, Avrupa ülkeleri arasında elektrik tüketim talebinde ciddi büyüme gerçekleştiren ülkeler arasında Türkiye’nin bulunduğuna dikkat çekiyor. Türkiye’nin enerji ve elektrik tüketim talebine karşılık verebilecek en doğal ve potansiyel olarak en ucuz yenilenebilir kaynağın rüzgar enerjisi olduğunu yineleyen Aydın, yüzünü rüzgara dönebilen Türkiye’nin son 10 yılda elde ettiği başarılarla gelecekte de hem ekonomik alanda hem de istihdam konusunda ciddi başarılara ulaşabileceğine dikkat çekiyor.

Paylaş
Ali Aydın rüzgar enerjisi enerji haberleri

Enerji Kategorisinin En Yenileri

Enerjisa Enerji, 2025'in İlk Yarısında Güçlü Finansal Sonuçlarla Büyümesini Sürdürdü
Enerjisa Enerji, 2025'in İlk Yarısında Güçlü Finansal Sonuçlarla Büyümesini Sürdürdü
12 Ağustos 2025 13:49
Şirketlerin %84’ü Sürdürülebilirliği Stratejisinin Merkezine Alıyor
Şirketlerin %84’ü Sürdürülebilirliği Stratejisinin Merkezine Alıyor
31 Temmuz 2025 15:11
Enerjisa Dağıtım Şirketleri kritik teknolojiyi Türkiye’ye getirdi
Enerjisa Dağıtım Şirketleri kritik teknolojiyi Türkiye’ye getirdi
25 Temmuz 2025 16:37
CVK Hotels & Resorts, elektrik ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayacak
CVK Hotels & Resorts, elektrik ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayacak
23 Temmuz 2025 16:23
Enerjisa Enerji, 5,25 Milyar TL ile tüm zamanların en büyük reel sektör tahvil ihracını Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdi
Enerjisa Enerji, 5,25 Milyar TL ile tüm zamanların en büyük reel sektör tahvil ihracını Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdi
23 Temmuz 2025 16:19
Polat Enerji’ye Yenilenebilir Enerji Yatırımları için 22 Yıl Vadeli Finansman
Polat Enerji’ye Yenilenebilir Enerji Yatırımları için 22 Yıl Vadeli Finansman
22 Temmuz 2025 17:25
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.