ABD’nin Houston kentinde düzenlenen FIRST Championship tamamlandı. Organizasyona Türkiye’den katılan takımlar, FIRST Robotics Competition (FRC) ve FIRST Tech Challenge (FTC) kategorilerinde toplam 10 ödül kazandı.
Bu şampiyonaya Türkiye’den 23 FRC ve 4 FTC takımı katıldı. Türk ekipleri, FRC kategorisinde 6, FTC kategorisinde ise 4 ödül elde etti. Ayrıca 5 Türk Takımı, yarıştıkları division’larda playoff aşamasına yükselerek organizasyonun final etaplarında mücadele etti. George R. Brown Convention Center’da düzenlenen şampiyonada, ABD, Kanada, Brezilya, Çin ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 50’den fazla ülkeden yaklaşık 1000 takım yer aldı. Türkiye organizasyonda toplam 27 takımla temsil edildi.
Takımlar, şampiyonaya katılım hakkını yıl boyunca düzenlenen bölgesel turnuvalarda elde ettikleri derecelerle kazandı. Organizasyon kapsamında öğrenciler yalnızca robotik sistemler geliştirmedi; mühendislik, proje yönetimi, girişimcilik ve takım çalışması alarında da çalışmalar yürüttü. Türkiye’deki 2025-2026 FIRST Robotics Competition sezonu, Fikret Yüksel Foundation ve Fikret Yüksel Eğitim Vakfı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Sezon boyunca iki farklı şehirde üç etap halinde düzenlenen sekiz bölgesel etkinlikte 8 binden fazla öğrenci yer aldı.