• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Girişimcilik Ekosistemi AYBÜ’de buluştu
Girişimcilik Ekosistemi AYBÜ’de buluştu

Girişimcilik Ekosistemi AYBÜ’de buluştu

31 Mart 2026 17:59
Paylaş

ASEC Girişimcilik Zirvesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Etlik Batı Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Girişimcilik dünyasının temsilcileri buluşturan etkinlikte; kamu destekleri, teknopark süreçleri, şirket kurma rehberi ve küresel girişimcilik konuları ele alındı.

Etkinliğin ilk oturumunda KOSGEB Süreç Danışmanı Görkem Gürbüz, "KOSGEB Girişimci Destek Programı" hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Ankara Ticaret Sicili Müdürü Gökçe Yolcuoğlu, "Şirket Kurma Rehberi" başlığı altında girişimciler için ticaret sicili ve hukuki süreçleri aktardı. Oturumun son konuşmacısı TİGA Genel Müdürü Adem Ali Yılmaz ise yazılım girişimlerinde başarı hikayeleri ve TİGA deneyimlerine değindi. Program kapsamında verilen arada katılımcılar, sektör temsilcileriyle birebir iletişim kurma ve ağ oluşturma (networking) fırsatı buldu.

Etkinlikte ayrıca Teknopark Ankara Nar Kuluçka Müdürü Enes Dönmez, teknoparkların girişimcilere sunduğu avantajlar ile bu bünyede şirket kurma süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Ankara Şube Başkanı Selçuk Özdemir, bilişim ekosisteminde sivil toplum kuruluşlarının rolüne değinerek TBD’nin proje yarışmaları ve mentorluk faaliyetleri hakkında bilgi verdi. GarajX Tekmer Genel Müdürü Başak Özcan ise fikir aşamasından ürünleşmeye uzanan süreci, teknoloji girişimciliğinde karşılaşılan zorlukları ve süreç yönetimini ele aldı.

Zirvenin son oturumunda Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş (World Business Angel Forum), katılımcıların sorularını yanıtladı. Altuntaş, genç girişimcilere; bir işe başlarken kazanç odaklı yaklaşımdan ziyade risk analizine odaklanmalarını ve fikirlerine inanıyorlarsa kararlılıkla devam etmelerini tavsiye etti.

Etkinlik, konuşmacılara katılım belgesi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Paylaş
ASEC Girişimcilik Zirvesi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi AYBÜ KOSGEB TİGA Baybars Altuntaş

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Bilkent CYBERPARK, Ulus’ta 80 Ofisli Girişim Merkezini Açtı
Bilkent CYBERPARK, Ulus’ta 80 Ofisli Girişim Merkezini Açtı
13 Ekim 2026 19:16
QNB Türkiye, yapay zeka girişimlerini Startup Network Day’de buluşturdu
QNB Türkiye, yapay zeka girişimlerini Startup Network Day’de buluşturdu
13 Ekim 2026 15:50
Yapay zeka girişimleri bankacılık sektöründeki kullanım alanlarını değerlendirdi
Yapay zeka girişimleri bankacılık sektöründeki kullanım alanlarını değerlendirdi
13 Ekim 2026 13:06
Claude’a sürekli kötü muamele yasaklanıyor
Claude’a sürekli kötü muamele yasaklanıyor
10 Ekim 2026 12:08
TÜBİTAK bilimsel etkinlikler için yeni destek dönemini başlattı
TÜBİTAK bilimsel etkinlikler için yeni destek dönemini başlattı
8 Ekim 2026 16:04
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Fidye Yazılımı Saldırısı Tespit Edildi
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Fidye Yazılımı Saldırısı Tespit Edildi
8 Ekim 2026 14:12
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.