• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Huawei, Enerji Sektörü İçin Küresel Dijitalleşme ve Zeka Endeksi Raporu'nu Yayımladı
Huawei, Enerji Sektörü İçin Küresel Dijitalleşme ve Zeka Endeksi Raporu'nu Yayımladı

Huawei, Enerji Sektörü İçin Küresel Dijitalleşme ve Zeka Endeksi Raporu'nu Yayımladı

ICT Media ICT Media
1 Ekim 2025 12:29
Paylaş

HUAWEI CONNECT 2025 sırasında düzenlenen Huawei Global Elektrik Enerjisi Zirvesi'nde, Huawei, Enerji Sektörü için Küresel Dijitalleşme ve Zeka Endeksi (GDII) Raporu'nu yayınladı. Bu rapor, küresel enerji şirketlerinin dijitalleşme süreçlerinde gelecekteki enerji sistemlerinin inşasına yol gösterecek ölçülebilir değerlendirme araçları ve stratejik rehberlik sunmayı hedefliyor.

Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) Başkanı Jo Cops, açılış konuşmasında önemli bir noktaya dikkat çekti: "Güneş enerjisi sistemleri (PV), elektrikli araç şarj istasyonları ve mikro şebekelerin yaygınlaşmasıyla birlikte, düşük voltajlı şebekelerin gerçek zamanlı olarak izlenmesi artık elektrik sistemlerinin istikrarı için kritik hale gelmiştir."

Huawei Elektrik Enerjisi Dijitalleştirme İş Birimi CEO'su David Sun, dijital ve akıllı teknolojilerin geleceğin enerji sistemlerindeki belirsizliklerle başa çıkmak için kritik bir rol oynadığını vurguladı. Sun, özellikle Yapay Zeka'nın (YZ) rolünün değiştiğini belirterek, YZ'nin "verimlilik aracı" olmaktan çıkıp "hayatta kalmak için vazgeçilmez" bir unsur haline geldiğini ifade etti.

Hedef iletişim ağı mimarisi doğrultusunda, "akıllı ve güçlü ana ağ, orta gerilim entegrasyonu, düşük gerilim şeffaflığı, uzay-yer entegrasyonu, yüksek hız ve güvenlik" ilkelerinden yola çıkan Huawei, "senaryo uygulamaları + bulut-boru-kenar-cihaz sinerjisi" temelinde çok katmanlı bir teknik sistem kurmuştur. Bu sistem, enerji şirketlerine enerji üretimi, iletimi, dağıtımı ve tüketiminin tüm senaryolarını kapsayan akıllı çözümler sunarak dijital dönüşüm ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemeyi amaçlamaktadır.

Zirvede, Huawei ve State Grid Shaanxi, ortaklaşa hazırladıkları 2025 Küresel Elektrik Enerjisi Sergisi'ni tanıttı. Shaanxi'de gerçekleştirilen ortak inovasyon ve büyük ölçekli doğrulama çalışmaları sayesinde, iki şirket düşük voltajlı 400V transformatör bölgelerinde şeffaflık sağladı. Böylece, düşük voltajlı dağıtılmış yeni enerjinin yönetiminde gerçek zamanlı algılama, merkezi kontrol ve regülasyon ile hızlı müdahale imkanı elde edildi. Güney Afrika'dan City Power'ın COO'su Charles Tlouane ve Macaristan'ın MAVIR şirketinin Genel Müdür Yardımcısı Simon Dezsö, şirketlerinin dijitalleşme süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları ve ilk elden deneyimlerini zirve katılımcılarıyla paylaştılar.

 

Paylaş
HUAWEI CONNECT 2025 Jo Cops enerji sektörü David Sun

Enerji Kategorisinin En Yenileri

Eksim Enerji Yatırımlarıyla Kurulu Gücünü 1.030 MW'a Çıkarmayı Hedefliyor
Eksim Enerji Yatırımlarıyla Kurulu Gücünü 1.030 MW'a Çıkarmayı Hedefliyor
9 Eylül 2025 15:38
RES ve Artıbir Enerji, Rüzgâr Santralleri İçin Dev Anlaşma İmzaladı
RES ve Artıbir Enerji, Rüzgâr Santralleri İçin Dev Anlaşma İmzaladı
5 Eylül 2025 15:00
Uludağ Elektrik’ten dijital adımlar
Uludağ Elektrik’ten dijital adımlar
2 Eylül 2025 10:45
Dicle Elektrik'ten Yeni Ar-Ge Projesi: Datalink
Dicle Elektrik'ten Yeni Ar-Ge Projesi: Datalink
1 Eylül 2025 12:40
Eksim Ventures’tan Modüler Nükleer Reaktörlere Yatırım
Eksim Ventures’tan Modüler Nükleer Reaktörlere Yatırım
1 Eylül 2025 12:18
Eksim Ventures’dan Modüler Nükleer Reaktörler (SMR) Yatırımı
Eksim Ventures’dan Modüler Nükleer Reaktörler (SMR) Yatırımı
30 Ağustos 2025 11:52
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.