• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. İmzalar atıldı: Türk Telekom'un yüzde 55'i Varlık Fonu'na devrediliyor
İmzalar atıldı: Türk Telekom'un yüzde 55'i Varlık Fonu'na devrediliyor

İmzalar atıldı: Türk Telekom'un yüzde 55'i Varlık Fonu'na devrediliyor

ICT Media ICT Media
10 Mart 2022 00:00
Paylaş

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon AŞ (LYY) arasında, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin (Türk Telekom) toplam sermayesinin yüzde 55'ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandı.

Türk Telekom tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada pay satın alım sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin detaylara ver verildi. Açıklamada şöyle denildi: "Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) ülkemizdeki stratejik sektörlere yatırım yapma misyonu doğrultusunda, TVF ile LYY Telekomünikasyon A.Ş. (LYY) arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin (Türk Telekom) toplam sermayesinin %55'ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalanmıştır. 17 Aralık 2021 tarihinde yapılan açıklamada belirtildiği üzere L YY ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, işleme konu paylar için satın alım bedeli 1 milyar 650 milyon ABD Doları olarak belirlenmiştir. Buna ek olarak, bağımsız denetimden geçmiş 2021 yılı konsolide mali tabloları esas alınarak Türk Telekom'un Genel Kurulu tarafından dağıtımına karar verilecek temettü tutarından LYY'nin %55 payına denk gelen kısmı L YY'ye ödenecektir.

Bu satın alma; Türk Telekom 'un sektördeki güçlü pozisyonunun, marka değerinin, üstün varlık ve insan kalitesinin ve çeşitlendirilmiş iş modelinin yanı sıra sağlam finansal ve operasyonel performansının sürdürülebilirliğine ve Türkiye telekomünikasyon sektörünün uzun vadeli cazip görünümüne olan inancımızı yansıtmaktadır. İşlemin tamamlanması ilgili düzenleyici otoritelerinin onaylarının alınması dahil sözleşmede yer alan kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olarak gerçekleşecektir."

Türk Telekom’un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden kısım, Oger Telecom’a (OTAŞ) 2005 yılında satılmıştı. OTAŞ, Türk Telekom’u satın almak için bankalardan kullandığı krediyi ödeyememiş, buna karşılık, OTAŞ’a ait yüzde 55 Türk Telekom hissesi, Akbank, Garanti ve İş Bankası ortaklığında kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi (LYY) şirketine devredilmişti. TVF ise Türk Telekom’un hisselerini bu şirketten satın almak için geçen aralıkta resmen harekete geçmişti.

Türk Telekom Genel Kurulu 31 Mart'ta toplanacak

Öte yandan Türk Telekom'ın ertelenen Olağanüstü Genel Kurulu'nun 31 Mart'ta yapılacağı bildirildi. Genel Müdürlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek genel kurulda, 2021 yılı faaliyet raporları okunacak. Yönetim kurulu üyeliği seçimleri yapılacak ve şirketin kar dağıtım hususu karara bağlanacak. 17 Ocak Pazartesi günü toplanması gereken Olağanüstü Genel Kurulun ertelendiği açıklanmıştı.

Paylaş
Türk Telekom Genel Kurul

Telekom Kategorisinin En Yenileri

İzmir'de 4.5G hızını 2 kata kadar artıran Vodafone, 5G'ye de hazır
İzmir'de 4.5G hızını 2 kata kadar artıran Vodafone, 5G'ye de hazır
2 Haziran 2025 16:10
5G'nin sesi yükseliyor: Vodafone Türkiye'den yeni nesil ses deneyiminde öncü bir adım
5G'nin sesi yükseliyor: Vodafone Türkiye'den yeni nesil ses deneyiminde öncü bir adım
2 Haziran 2025 14:31
Vodafone Business, bulut alanında yüzde 111'lik büyümeyle ekosisteme yön veriyor
Vodafone Business, bulut alanında yüzde 111'lik büyümeyle ekosisteme yön veriyor
31 Mayıs 2025 12:13
Turkcell’in ‘Yarının Teknoloji Liderleri’ yarışmasında kazananlar belli oldu
Turkcell’in ‘Yarının Teknoloji Liderleri’ yarışmasında kazananlar belli oldu
31 Mayıs 2025 11:35
Vodafone Business’tan işletmelere yeni nesil fiber altyapı deneyimi: Fiber Map
Vodafone Business’tan işletmelere yeni nesil fiber altyapı deneyimi: Fiber Map
26 Mayıs 2025 16:46
Vodafone Türkiye 2024-25  Mali Yıl Sonuçlarını açıkladı
Vodafone Türkiye 2024-25 Mali Yıl Sonuçlarını açıkladı
21 Mayıs 2025 11:30
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.