• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. GITEX Ai Türkiye’de Dijital Şehir ve Devlet Çözümler Tanıtıldı
GITEX Ai Türkiye’de Dijital Şehir ve Devlet Çözümler Tanıtıldı

GITEX Ai Türkiye’de Dijital Şehir ve Devlet Çözümler Tanıtıldı

12 Eylül 2026 10:54
Paylaş

INTEGRA CITY International Group, 9–10 Eylül 2026 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen GITEX Ai Türkiye 2026’ya stratejik teknoloji ortağı olarak katıldı. Şirket, etkinlikte akıllı şehir yönetimi, dijital devlet, kamu güvenliği ve sınır güvenliğine yönelik yapay zekâ destekli çözümlerini tanıttı.

Invest in Türkiye ev sahipliğinde ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen GITEX Ai Türkiye, GITEX organizasyonunun Türkiye’deki ilk etkinliği olarak gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında INTEGRA CITY ile GITEX organizatörleri arasında uzun vadeli iş birliğinin çerçevesini belirleyen bir Mutabakat Zaptı (MoU) da imzalandı.

20 yılı aşkın deneyime sahip olan ve 10’dan fazla ülkede faaliyet gösteren INTEGRA CITY, 3 bini aşkın profesyonelden oluşan ekibiyle büyük ölçekli altyapı projelerinin yanı sıra dijital devlet ve akıllı şehir uygulamalarına yönelik donanım ve yazılım çözümleri geliştiriyor.

Şirket, GITEX Ai Türkiye’de farklı şehir sistemlerinden elde edilen verileri tek merkezde bir araya getiren yapay zekâ destekli platformunu sergiledi. Açık mimari üzerine kurulan platform, mevcut çözüm ve cihazların değiştirilmeden sisteme dahil edilmesine olanak tanıyor.

Dört farklı alanda çözüm

INTEGRA CITY’nin etkinlikte öne çıkardığı çözümler arasında akıllı şehir yönetimi, kamu güvenliği, e-Devlet uygulamaları ve sınır güvenliğine yönelik sistemler yer aldı.

Sfera (Akıllı Şehir), altyapı hizmetleri, karayolu trafiği ve çevresel izleme süreçlerinin dijital ortamda yönetilmesine yönelik geliştirildi.

Nexus (Güvenli Şehir), araçların otomatik olarak izlenmesi ve cezai işlemlerin gerçek zamanlı uygulanmasına yönelik yapay zekâ destekli kamu güvenliği ve trafik denetimi özellikleri sunuyor.

Kodex (e-Devlet); iş akışları, onay süreçleri, vergilendirme ve vatandaş kimlik doğrulama işlemlerinin dijital ortamda otomatikleştirilmesini hedefliyor.

Bordex (Sınır ve Devlet Güvenliği) ise kritik altyapının korunması için gerçek zamanlı durumsal farkındalık, yapay zekâ destekli izleme ve gelişmiş analiz özelliklerini bir araya getiriyor.

Yapay zekâ verileri analiz ederek karar süreçlerini destekliyor

Platformdaki yapay zekâ altyapısı, sensörler ve izleme sistemlerinden gelen yüksek miktardaki veriyi analiz ederek risklerin değerlendirilmesine ve müdahale senaryolarının belirlenmesine yardımcı oluyor. Farklı sistemlerin ortak bir yapı üzerinden çalışması, kamu ve şehir yönetiminde kullanılan uygulamaların koordineli biçimde yönetilmesini sağlıyor.

Çözümler, üçüncü taraf sistemlerle entegrasyona açık ortak bir mimari üzerine kuruluyor. Şirket ayrıca altyapının geliştirilmesinden teknik ve servis desteğine kadar proje yaşam döngüsünün farklı aşamalarında hizmet sunuyor.

INTEGRA CITY Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO) Ilya Belyakov, Türkiye’nin dijital dönüşüm potansiyeline ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Türkiye dijital dönüşüm alanında hızla ilerliyor ve Avrupa ile Asya arasındaki stratejik konumu, ülkeyi Avrasya genelinde yapay zekâ odaklı inovasyon için doğal bir geçiş noktası haline getiriyor. Bugün kamu kurumlarının temel ihtiyacı artık süreçlerin birbirinden bağımsız şekilde dijitalleştirilmesi değil; yapay zekânın karar alma süreçlerinin analitik merkezinde yer aldığı entegre platformların oluşturulması. Çözümlerimiz; kamu ve yol güvenliğinden kentsel altyapıya kadar karmaşık sistemlerin yapay zekâ modülleri, gerçek zamanlı analiz ve entegre platformlar aracılığıyla verimli şekilde yönetilmesini sağlıyor.”

INTEGRA CITY daha önce Marakeş’te düzenlenen GITEX Africa 2026, Mısır’daki Ai Everything Middle East & Africa (MEA) Egypt 2026 ve Almatı’daki GITEX AI KAZAKHSTAN 2026 etkinliklerinde de çözümlerini sergiledi.

GITEX ile iş birliği 2027’de devam edecek

İstanbul’da imzalanan Mutabakat Zaptı ile INTEGRA CITY ve GITEX organizatörleri arasındaki iş birliğinin uzun vadeli çerçevesi belirlenirken, şirketin çözümlerini farklı pazarlarda tanıtmasına yönelik yeni çalışmaların yapılması planlandı.

İş birliği kapsamında sonraki adımların 2027 yılında Belgrad ve Kazakistan’da düzenlenecek GITEX etkinlikleri olması öngörülüyor.

Belyakov, yapay zekânın kamu ve özel sektördeki kullanımına ilişkin değerlendirmesinde ise şu ifadeleri kullandı: “Yapay zekânın hem işletmelerde hem de kamu kurumlarında, verimliliği, inovasyonu ve daha akıllı karar alma süreçlerini ileri taşımasını bekliyoruz. Yakın gelecekte şehirler daha güvenli, operasyonlar daha şeffaf ve kamu hizmetleri daha hızlı ve ihtiyaçlara daha duyarlı hale gelecek. Tüm bunların arkasında yapay zekâ teknolojileri olacak. Türkiye ve daha geniş Avrasya bölgesi, yapay zekâ odaklı dönüşümün dünyadaki öncü örneklerinden biri olma potansiyeline sahip.”

Paylaş
INTEGRA CITY INTEGRA CITY International Group GITEX AI Türkiye GITEX

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Bilkent CYBERPARK, Ulus’ta 80 Ofisli Girişim Merkezini Açtı
Bilkent CYBERPARK, Ulus’ta 80 Ofisli Girişim Merkezini Açtı
13 Ekim 2026 19:16
QNB Türkiye, yapay zeka girişimlerini Startup Network Day’de buluşturdu
QNB Türkiye, yapay zeka girişimlerini Startup Network Day’de buluşturdu
13 Ekim 2026 15:50
Yapay zeka girişimleri bankacılık sektöründeki kullanım alanlarını değerlendirdi
Yapay zeka girişimleri bankacılık sektöründeki kullanım alanlarını değerlendirdi
13 Ekim 2026 13:06
Claude’a sürekli kötü muamele yasaklanıyor
Claude’a sürekli kötü muamele yasaklanıyor
10 Ekim 2026 12:08
TÜBİTAK bilimsel etkinlikler için yeni destek dönemini başlattı
TÜBİTAK bilimsel etkinlikler için yeni destek dönemini başlattı
8 Ekim 2026 16:04
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Fidye Yazılımı Saldırısı Tespit Edildi
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Fidye Yazılımı Saldırısı Tespit Edildi
8 Ekim 2026 14:12
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.