• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. İstanbul Karbon Zirvesi’nden Türk Telekom’a ödül
İstanbul Karbon Zirvesi’nden Türk Telekom’a ödül

İstanbul Karbon Zirvesi’nden Türk Telekom’a ödül

ICT Media ICT Media
13 Nisan 2019 00:00
Paylaş

Türk Telekom, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 6. İstanbul Karbon Zirvesi’nde, “Düşük Karbon Kahramanı” olarak ödüllendirildi. Türk Telekom, çok sayıda projenin aday olduğu zirvede, “Verimli SoğuTTma, İklim Dostu Haberleşme” projesi ile ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen 6. İstanbul Karbon Zirvesi’nde “Düşük Karbon Kahramanı” ödülüne layık görüldü. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen zirvede Türk Telekom, 2015 yılında hayata geçirdiği verimlilik projelerinden “Verimli SoğuTTma, İklim Dostu Haberleşme Projesi” ile ödülün sahibi oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Dökmeci tarafından verilen ödülü, Türk Telekom adına İletim Sistemleri Direktörü Mustafa Kemal Odabaşı aldı.

“Verimli SoğuTTma, İklim Dostu Haberleşme Projesi” sayesinde yıllık 1.161 ton CO2 salınımı engelleniyor. Türk Telekom, 2020 yılında tamamlamayı planladığı bu proje ile yıllık 4.300 ton CO2 salınımını engellemeyi hedefliyor.

Türk Telekom’un enerji verimliliği çalışmaları

Türk Telekom, enerji kaynaklarının verimli kullanılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve çevreye verilen olumsuz etkinin azaltılması amacıyla enerji verimliliği ile ilgili yatırımlara öncelik veriyor. Bu alanda yapılan çalışmaların sonuçları, iklim değişikliği risklerinin nasıl yönetildiğini küresel çapta raporlayan ve dünyanın en büyük iklim değişikliği verisine sahip olan CDP’ye (Carbon Disclosure Project) iletiliyor.

Paylaş
Türk Telekom Karbon Kemal Odabaşı Sebahattin Dökmeci

Telekom Kategorisinin En Yenileri

"4.5G’de en iyi performans gösteren şebekeye sahip operatör olarak 5G’ye de hazırız"
25 Temmuz 2025 16:47
Vodafone Türkiye 5G Dönüşümünde Cisco ile 400zr+ hız teknolojisini uygulamaya başladı
Vodafone Türkiye 5G Dönüşümünde Cisco ile 400zr+ hız teknolojisini uygulamaya başladı
21 Temmuz 2025 12:59
 Vodafone Business’tan Müşteri Deneyimini Güçlendiren Yeni Dijital Platform: Red Konsol
Vodafone Business’tan Müşteri Deneyimini Güçlendiren Yeni Dijital Platform: Red Konsol
12 Temmuz 2025 12:13
“Vodafone Happy” ile Müşterilere 320 Milyon TL’yi aşkın fayda sağlanacak
“Vodafone Happy” ile Müşterilere 320 Milyon TL’yi aşkın fayda sağlanacak
9 Temmuz 2025 12:52
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği
3 Temmuz 2025 10:29
5G Destekli Yeni Tecno Camon 40 Pro 5G İlk Kez ve Sadece Vodafone FLEX’te
5G Destekli Yeni Tecno Camon 40 Pro 5G İlk Kez ve Sadece Vodafone FLEX’te
1 Temmuz 2025 16:18
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.