
ÖZEL HABER
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, “Meskende olduğu gibi ticarethanelerde de iki kademeli bir tarife olacak” açıklaması sonrasında gözler, esnaf için kademeli tarifeye ve indirim oranına çevrildi. Enerji kulislerine göre, esnaf için aylık 450 kilovatsaat baz alınacak. Bu kademe ile birlikte küçük esnafın elektrik faturasında yüzde 25 dolayında indirim söz konusu olacak. Bu indirimin yıllık maliyeti, 7-8 milyar TL aralığında hesaplanıyor.
Kaynaklar, söz konusu indirimden daha çok küçük esnafın yararlanacağını belirterek, “Berber, bakkal, terzi, büfeler, manav gibi küçük işletmeler bu kapsama girecek. Bu kesimlerin elektrik giderleri anılan kademeyle birlikte bir miktar azalacak” dedi.
Kaynaklar, indirim tutarının yüzde 25 dolayında olacağının açıklandığını belirterek, “Hesaplamalar yapılıyor. Çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda bir indirim gündeme gelecektir” dedi.
Kaynaklar, büyük ticari işletmelerin bu kademenin ve indirimin dışında kalacağını belirterek, “Aylık tüketimi çok daha yüksek olan, büyük cirolara sahip işletmeler bu indirimden yararlanamayacak” diye konuştu.