Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile MEF Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen “İşte Yapay Zekâ” programı, yeni dönem katılımcılarını bekliyor. Çalışanların yapay zekâ alanındaki bilgi ve yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan program, yapay zekânın iş dünyasındaki stratejik etkisini uygulama örnekleriyle birlikte ele alıyor.
Geçtiğimiz yıl pilot uygulama olarak başlatılan program, şirketlerde yapay zekâ farkındalığını artırmak ve çalışanların bu alandaki yetkinliklerini güçlendirmek amacıyla hazırlandı. Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine katkı sunmayı hedefleyen eğitim programı, kurumsal çalışanların yanı sıra yapay zekâ konusunda bilgi sahibi olmak isteyen tüm katılımcıların erişimine açık olarak sunuluyor.
Program kapsamında hazırlanan video içeriklerinde, yapay zekânın iş dünyasındaki kullanım alanları, stratejik önemi ve farklı sektörlerdeki uygulama örnekleri ele alınıyor. Akademik bilgi ile uygulamaya dönük deneyimleri bir araya getiren içerikler sayesinde katılımcıların yapay zekâ konusunda kapsamlı bir bakış açısı kazanması hedefleniyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara katılım belgesi de veriliyor.
Beş teorik modülden oluşan eğitimde; yapay zekânın iş dünyasındaki rolü, stratejik kullanım alanları, etik ve yönetişim ilkeleri, iş süreçlerine entegrasyonu ile veri yönetimi ve analizi gibi başlıklar işleniyor.
Programın dikkat çeken bölümlerinden biri de özel deneyim paylaşım modülü. Bu bölümde yapay zekâyı iş süreçlerine entegre eden şirketlerin üst düzey yöneticileri deneyimlerini aktarıyor. Katılımcılar; Dimes, İnci Holding, İş Bankası, Koç Holding, Koton, Pegasus, QNB Bank ve VitrA yöneticilerinin deneyimlerinden yararlanma fırsatı bulacak.