• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. KAREL ve PLAN-S IoT teknolojilerinde iş birliği yapmak üzere anlaşma imzaladı
KAREL ve PLAN-S IoT teknolojilerinde iş birliği yapmak üzere anlaşma imzaladı

KAREL ve PLAN-S IoT teknolojilerinde iş birliği yapmak üzere anlaşma imzaladı

ICT Media ICT Media
16 Ekim 2023 11:42
Paylaş

Türkiye’nin lider teknoloji şirketi KAREL uydu ve uzay teknolojileri geliştiren PLAN-S ile iş birliği yapmak üzere iyi niyet anlaşması imzaladı. İmza töreninde KAREL Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu ve PLAN-S Genel Müdürü Tugay Güzel yer aldı.

Türkiye'nin lider ve önce teknoloji şirketi KAREL uydu haberleşmeli IoT ürünlerinin geliştirilmesi amacıyla PLAN-S ile anlaşma imzaladı.

2021'de kurulan ve "Yeni Uzay" hareketinin girişimci ruhunu yansıtan özel bir girişim olan PLAN-S özellikle Nesnelerin İnterneti cihazlarının bağlantısı ve dünya gözlemi konularında öncü olmayı hedefliyor. 

Karel ve PLAN-S arasında yapılacak iş birliği kapsamında KAREL tarafından geliştirilen IoT ürünleri ile PLAN-S tarafından geliştirilen uydu haberleşme sistemlerinin entegrasyonu ile uydu haberleşmeli IoT ürünlerinin geliştirilmesi planlanıyor. İlk aşamada tarımsal üretim amaçlı kullanılacak IoT temelli teknolojilerde çalışma yapılacak.

KAREL’in Ankara’da bulunan merkezinde gerçekleşen imza törenine KAREL Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu ve PLAN-S CEO’su Tugay Güzel katıldı.

KAREL Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu PLAN-S ile iş birliği yapmak tan duydukları mutluluğu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“KAREL olarak her zaman teknolojide öncü olmayı hedefledik. Son yıllarda özellikle IoT teknolojilerinde çözümler sunmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda PLAN-S ile yaptığımız anlaşma bizim için de çok önemli. Birlikte uydu tabanlı IoT haberleşme servislerini kullanan ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz. İlk aşamada tarımsal üretim amaçlı kullanılacak IoT temelli teknolojiler için bir çalışma yapacağız. Hepimizi heyecanlandıran bu anlaşmanın iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim.”

PLAN-S Genel Müdürü Tugay Güzel de imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Uydu ve uzay teknolojilerini geliştirerek uzayı bir çözüm olarak sunan Plan-S olarak elektronik haberleşme sistemleri alanında Türkiye'nin öncü ve teknoloji lideri KAREL ile iş birliği yapmak üzere mutabakat anlaşması imzalamaktan dolayı çok mutluyuz. Birlikte nice güzel ve ülkemiz için faydalı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. İlk ürünümüzün tarımsal üretim amaçlı kullanılacak IoT temelli teknolojiler olmasını hedefliyoruz. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Hepimizin için hayırlı olsun.”

Paylaş
KAREL Plan-S Yaman Tunaoğlu Tugay Güzel

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Nebyan Doğal’a İş Girişim Sermayesi’nden 2 milyon dolar yatırım
Nebyan Doğal’a İş Girişim Sermayesi’nden 2 milyon dolar yatırım
14 Haziran 2025 14:05
BTM TEKMER açıldı
BTM TEKMER açıldı
14 Haziran 2025 13:30
AB Gümrük Mevzuatındaki yeni dönüşüm ticareti yeniden şekillendiriyor
AB Gümrük Mevzuatındaki yeni dönüşüm ticareti yeniden şekillendiriyor
10 Haziran 2025 13:21
innoZirve 2025: Girişimcilik ve Teknolojinin Kalbi Başkentte Attı!
innoZirve 2025: Girişimcilik ve Teknolojinin Kalbi Başkentte Attı!
2 Haziran 2025 11:58
Türksat’tan Suriye’ye iş birliği ziyareti
Türksat’tan Suriye’ye iş birliği ziyareti
31 Mayıs 2025 11:14
Uraloğlu’ndan Netaş’ın Ana Ortağı ZTE'ye Stratejik Ziyaret
Uraloğlu’ndan Netaş’ın Ana Ortağı ZTE'ye Stratejik Ziyaret
29 Mayıs 2025 15:22
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.