• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Kariyer
  3. Lidio’nun Risk ve Uyum Direktörlüğü görevinde yeni isim: Özden Aktaş
Lidio’nun Risk ve Uyum Direktörlüğü görevinde yeni isim: Özden Aktaş

Lidio’nun Risk ve Uyum Direktörlüğü görevinde yeni isim: Özden Aktaş

ICT Media ICT Media
6 Mart 2024 10:39
Paylaş

Çok uluslu şirketlerde bilgi güvenliği, mevzuat ve uyum, risk yönetimi konularında 15 yıllık tecrübesi bulunan Özden Aktaş, Lidio’nun Risk ve Uyum Direktörü olarak atandı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1996 yılında Demir Hayat Sigorta’da kariyerine başlayan Özden Aktaş, 1997 - 2002 yılları arasında sırasıyla DHL Worldwide Express ve BP Petrolleri A.Ş.’de bilgi teknolojileri alanında yazılım, sistem analizi çalışmaları yaparak, ERP projelerinde görev aldı. Aktaş, 2007-2009 yılları arasında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Bilgisayar Mühendisliği alanındaki yüksek lisans eğitimi sırasında Bilgi Güvenliği ekibinde görev alarak Bilgi Güvenliği ve Risk Yönetimi üzerine akademik çalışmalara katıldı ve bu alanda iki makaleye imza attı.

2010 yılında Lostar firmasında Danışman olarak göreve başlayan Aktaş, Bilgi Güvenliği, Yönetişim ve İş Sürekliliği konularında eğitimler vererek yerli ve yabancı şirketler için denetim ve uygulama projeleri gerçekleştirdi. Ardından Citibank Türkiye Teknoloji ekibinde Bilgi Güvenliği Yöneticisi ve Citibank Macaristan ekibine bağlı olarak Kontrol ve Uyumluluk Yöneticisi olarak çalıştı. 2013-2017 yılları arasında Asseco SEE Teknoloji şirketinde Risk Yöneticisi olarak görev yaptı ve İş Sürekliliği Yöneticiliği, denetimler, mevzuat ve PCI DSS uyumlulukları sorumluluklarını üstlendi, Asseco’nun Ödeme Hizmetleri iştirakinin lisans hazırlık çalışmaları sürecine destek verdi. Güneş Sigorta ve Bupa Acıbadem Sigorta’da Bilgi Güvenliği Müdürü iken Güvenlik Departmanının kurulumu, güvenlik ürünlerinin devreye alınması, güvenlik sıkılaştırma çalışmalarının ardından, Deloitte Türkiye Risk Danışmanlığı ekibinde Kıdemli Müdür olarak Bilgi Güvenliği, Mevzuat ve Uyum, Kimlik Yönetimi Uyarlaması, İş Sürekliliği ve Kriz Yönetimi Projelerinde yöneticilik yaptı.

İleri düzeyde İngilizce, temel seviyede Fransızca ve Çince bilen Özden Aktaş, ISO 27001 LA, Eğitimcinin Eğitimi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı sertifikalarına sahip bulunuyor.

1 Mart 2024 tarihi itibarıyla Lidio ailesine katılan Özden Aktaş, bundan böyle kariyerini Lidio’nun Risk ve Uyum Direktörü olarak sürdürecek.

Paylaş
Lidio

Kariyer Kategorisinin En Yenileri

TCL Communication Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Genel Müdürü Serhan Tunca Oldu
TCL Communication Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Genel Müdürü Serhan Tunca Oldu
4 Haziran 2026 16:09
Protel Holding Grup CTO'su Murat Orno Oldu
Protel Holding Grup CTO'su Murat Orno Oldu
22 Mayıs 2026 12:26
Ruşen Kömürcü, Mıstaçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu
Ruşen Kömürcü, Mıstaçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu
21 Mayıs 2026 13:47
Yandex Türkiye Arama ve Yapay Zekâ Genel Müdürlüğüne Sedat Öztürk atandı
Yandex Türkiye Arama ve Yapay Zekâ Genel Müdürlüğüne Sedat Öztürk atandı
15 Mayıs 2026 11:51
Türk Telekom’da Üst Düzey Atama
Türk Telekom’da Üst Düzey Atama
11 Nisan 2026 12:39
Korn Ferry, Finansal Hizmetler ve Teknoloji Alanındaki Yetkinliğini Güçlendiriyor
Korn Ferry, Finansal Hizmetler ve Teknoloji Alanındaki Yetkinliğini Güçlendiriyor
2 Nisan 2026 11:46
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.