
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğrencileri bilimle buluşturmak amacıyla Mobil Bilim Merkezi’ni yola çıkarıyor. Milli Mücadele’nin tarihi duraklarını takip edecek proje kapsamında Mobil Bilim Merkezi; 7-8 Nisan’da Samsun, 10 Nisan’da Amasya, 14 Nisan’da Erzurum ve 16 Nisan’da Sivas’ta öğrenci ve öğretmenlerle buluşacak.
MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen proje, çocuklara bilimsel konuları eğlenceli ve interaktif yollarla öğretmeyi hedefliyor. Mobil Bilim Merkezi, farklı disiplinlerdeki 35 deney setiyle matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi ve coğrafya gibi alanlarda uygulamalı öğrenme imkânı sunuyor.
Proje kapsamında öğrenciler uzay terazisi, meteoroloji istasyonu, interaktif topoğrafya haritası ve plazma küresi gibi araçlarla bilimi keşfedecek. Mobil planetaryum ise 180 derece görsel deneyimle öğrencilere uzay ve astronomi hakkında eğitici içerikler sunarak bilimsel farkındalık kazandıracak.
Mobil Bilim Merkezi ayrıca, 21-25 Nisan tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenecek Bilim Şenliği'nde de yer alacak. Her yıl daha fazla öğrenciye ulaşması hedeflenen proje, çocukların bilimsel düşünme becerilerini geliştirirken, onları bilimin eğlenceli dünyasıyla tanıştırmayı sürdürecek.