• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Kariyer
  3. Nordex Enerji’nin yeni Genel Müdürü Ender Özatay oldu
Nordex Enerji’nin yeni Genel Müdürü Ender Özatay oldu

Nordex Enerji’nin yeni Genel Müdürü Ender Özatay oldu

ICT Media ICT Media
7 Ağustos 2023 13:19
Paylaş

Rüzgar enerjisi sektöründe pazar lideri Nordex Enerji A.Ş’nin yeni Türkiye ve Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürlüğü'ne, farklı global şirketlerde üst düzey yönetici olarak görev yapan Ender Özatay getirildi.

Rüzgar enerjisi sektöründe türbin üreticileri arasında Türkiye pazar liderliğini elinde bulunduran Nordex Enerji A.Ş, yeni genel müdürünü seçti. İş dünyasında farklı sektörlerde üst düzey yöneticilik pozisyonunda başarılı bir kariyere sahip olan Ender Özatay, Nordex Enerji A.Ş.‘nin Türkiye ve Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak yeni görevine başladı.

Başarılarla dolu bir kariyer

Profesyonel iş yaşamında büyük bölümü üst düzey yöneticilik pozisyonunda olmak üzere farklı sektörlerde başarılı çalışmalara imza atan Özatay, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden 1996 yılında mezun oldu.

Özatay, iş hayatına aynı yıl Yapı Merkezi’nde satış mühendisi olarak adım attı. Yapı Merkezi’nde çalışırken bir yandan da Marmara Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamlayan Özatay, son olarak inşaat endüstrisinin en önemli oyuncularından, kalıp ve iskele sektörünün lider firması Avusturya’lı DOKA’da, Türkiye ve Orta Asya Ülkelerinden Sorumlu Genel Müdürlüğünü yürüttü. Doka’da 10 yıla yakın bir süre boyunca ülkemizin ve yakın coğrafyanın en önemli altyapı ve üstyapı projelerine ekibiyle beraber imza attı.

40’ı aşkın ülkede önde gelen rüzgar türbini tedarikçisi

Dünyanın değişik bölgelerinde 40‘tan fazla ülkede 32 GW üzerinde kurulu güçle dünyanın önde gelen rüzgar türbini tedarikçisi olan Nordex Group, Türkiye rüzgar enerjisi pazarında bugün itibariyle ulaştığı 3566.63 MW işletmede kurulu gücün yanı sıra inşa halinde olan 80 türbin ve 745 MW güçle beş farklı saha proje faliyetlerine devam ediyor.

Almanya, İspanya, Brezilya, ABD, Hindistan ve Meksika’da üretim tesisleri bulunan Nordex Group, ürün portfoyünde onshore (karasal) türbin pazarına odaklanıp yatırımcılarına 4 ila 6.X MW aralığında türbinleri sunuyor.

Nordex Group, Türkiye’de 3 GW’ın üzerinde kurulu güç ve 1000’den fazla türbiniyle faaliyet gösteriyor ve %29,86 pazar payına sahip. Şirket, Türkiye’de Pazar lideri konumunda.

Paylaş
Nordex Enerji Ender Özatay kariyer enerji

Kariyer Kategorisinin En Yenileri

AloTech Türkiye Satışının başına Deniz Babucoğlu atandı
AloTech Türkiye Satışının başına Deniz Babucoğlu atandı
8 Mayıs 2025 11:02
Pınar Ümit, epay Türkiye Ekibine katıldı
Pınar Ümit, epay Türkiye Ekibine katıldı
29 Nisan 2025 15:59
Protel’in İnsan ve Kültür Direktörü Selin Güzel oldu
Protel’in İnsan ve Kültür Direktörü Selin Güzel oldu
25 Nisan 2025 15:59
Türk Telekom’da Üst Düzey Rotasyon: 11 İlde Yeni Bölge Müdürleri Göreve Başladı
Türk Telekom’da Üst Düzey Rotasyon: 11 İlde Yeni Bölge Müdürleri Göreve Başladı
15 Nisan 2025 14:03
Octet Türkiye’de insan kaynakları yönetimine yeni isim
Octet Türkiye’de insan kaynakları yönetimine yeni isim
3 Nisan 2025 14:41
Türk Telekom üst yönetiminde önemli değişiklikler
Türk Telekom üst yönetiminde önemli değişiklikler
19 Mart 2025 11:48
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.