• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Piyasalar KARDEMİR’deki Yönetim Krizini Masaya Yatırıyor: “En Büyük Hissedar Neden Yönetimde Değil?”
Piyasalar KARDEMİR’deki Yönetim Krizini Masaya Yatırıyor: “En Büyük Hissedar Neden Yönetimde Değil?”

Piyasalar KARDEMİR’deki Yönetim Krizini Masaya Yatırıyor: “En Büyük Hissedar Neden Yönetimde Değil?”

ICT Media ICT Media
3 Nisan 2025 17:04
Paylaş

KARDEMİR A.Ş’nin yaklaşan genel kurulunda seçim maddesinin gündeme alınmaması, yatırımcıları şaşkına çevirdi. Blok hisse alımlarıyla şirketin en büyük bireysel hissedarı konumuna yükselen Soner Özbey’in yönetimde yer almaması, piyasalarda büyük bir soru işareti yarattı. Sektör temsilcileri, "Bu tablo sermaye piyasaları mantığına aykırı" diyerek tepki gösteriyor.

"1 Lira Hissesi Olmayanlar Yönetimde, Milyonluk Yatırımcı Dışarıda!"

KARDEMİR’in A grubu hisselerinin %20’sinden fazlasını elinde bulunduran ve KARÇİMSA’yı kısa sürede başarıya taşıyan Soner Özbey’in yönetim kurulunda olmaması, iş dünyasında şaşkınlıkla karşılandı. Piyasa uzmanları, "Milyonluk yatırım yapıp yönetimde söz sahibi olamamak, küresel sermaye piyasaları normlarıyla bağdaşmıyor" eleştirisini yaparken, "Hissesi olmayanlar karar mekanizmasında, en büyük pay sahibi ise dışarıda. Bu nasıl bir yönetim anlayışı?" sorusunu gündeme taşıdı. 

"1995’ten Beri Borsada, Ancak Yönetimde Şeffaflık Yok"

Özelleştirme sonrası 1995’te halka açılan KARDEMİR’de, bugüne kadarki en büyük bireysel hissedar olan Özbey’in yönetimde etkin rol alamaması, yatırımcı güvenini sarsıyor. Uzmanlar, "Bu tablo hem yerli hem de yabancı yatırımcıyı tedirgin eder. Şirket yönetimleri, paydaşların haklarını gözetmek zorunda" uyarısında bulunuyor. 

Son Dakika Gelişmesi: Genel Kurul Öncesi Gerilim Yükseliyor

Önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurul öncesi hissedarlardan baskı artarken, Soner Özbey’in hamleleri merakla bekleniyor. Piyasalar, "KARDEMİR’de yönetim krizi derinleşiyor mu?" sorusuna yanıt arıyor. Bu durum, sermaye piyasalarındaki gelişmeleri yakından takip eden yatırımcılar ve finans çevreleri için kritik önem taşımaktadır.

Paylaş
KARDEMİR A.Ş Soner Özbey spk KARÇİMSA

Gündem Kategorisinin En Yenileri

innoZirve 2025: Girişimcilik ve Teknolojinin Kalbi Başkentte Attı!
innoZirve 2025: Girişimcilik ve Teknolojinin Kalbi Başkentte Attı!
2 Haziran 2025 11:58
Türksat’tan Suriye’ye iş birliği ziyareti
Türksat’tan Suriye’ye iş birliği ziyareti
31 Mayıs 2025 11:14
Uraloğlu’ndan Netaş’ın Ana Ortağı ZTE'ye Stratejik Ziyaret
Uraloğlu’ndan Netaş’ın Ana Ortağı ZTE'ye Stratejik Ziyaret
29 Mayıs 2025 15:22
Uraloğlu: 5G, 2025’te Hizmete Sunulacak
Uraloğlu: 5G, 2025’te Hizmete Sunulacak
29 Mayıs 2025 15:16
E-ticaret sektörünün güncel ihtiyaç ve beklentileri Paratika Partner Connect Buluşması’nda konuşuldu
E-ticaret sektörünün güncel ihtiyaç ve beklentileri Paratika Partner Connect Buluşması’nda konuşuldu
29 Mayıs 2025 15:06
Kolektif House 10 yaşında!
Kolektif House 10 yaşında!
29 Mayıs 2025 14:59
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.