• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. POS düzenlemesiyle KOBİ’ler yeni bir döneme giriyor
POS düzenlemesiyle KOBİ’ler yeni bir döneme giriyor

POS düzenlemesiyle KOBİ’ler yeni bir döneme giriyor

ICT Media ICT Media
24 Temmuz 2025 15:24
Paylaş

Vergi kayıplarını önlemek ve kayıt dışı ekonomiyi denetim altına almak amacıyla ödeme sistemlerinde köklü bir dönüşüm başlıyor. Maliye Bakanlığı’nın yeni POS cihazı düzenlemesiyle birlikte, hem fiziksel hem de sanal POS’lara sıkı kurallar getiriliyor. Başkasının cihazını kullanan, komisyon gelirlerini belgelemeyen veya sözleşmesiz bayilik yapan KOBİ’ler için büyük değişim kapıda. Ödüyo Genel Müdürü Erman Yapıcı, yeni düzenlemenin hem risklerini hem de fırsatlarını detaylarıyla değerlendirdi.

“Bu düzenlemeyle POS cihazlarının başkasına devredilmesi veya farklı komisyonların alınması yasaklanacak,” diyen Yapıcı, “Özellikle fiziksel POS cihazlarında işlem yapan firmalar, kullandıkları cihazların kendilerine ait olduğunun belgelendirilmesi gerekiyor. Ayrıca sanal POS kullanımı sadece e-ticaret üzerinden geçen işlemlerde kullanılabilecek; yani gelir idaresi tarafından e-ticaret dışında işletmeler sanal POS kullanamayacak.” ifadelerini kullandı.

Yapıcı, düzenlemenin getirdiği en önemli yeniliklerden birinin, bayilik sözleşmelerinin gelir idaresine bildirimi ve onay süreci olduğunu belirtti. “Bayi kullanıcılarının sabit IP adresi zorunluluğu ve işlem bazlı belge düzenleme şartları ile beraber ödeme süreçleri çok daha şeffaf ve izlenebilir hale gelecek. Bu da vergi kayıplarının önüne geçerken, KOBİ’lerin finansal disiplinlerini artıracak” dedi.

Ödüyo olarak teknoloji altyapılarını bu yeni gereksinimlere uygun şekilde geliştirdiklerini söyleyen Yapıcı,“Bankalar ve ödeme kuruluşlarıyla entegrasyonlarımızı güçlendiriyoruz. Amacımız, KOBİ’lerin tahsilat süreçlerini kolaylaştırmak ve yasal uyumluluğu sağlamada onları desteklemek” diye ekledi.

Yeni düzenlemenin KOBİ’ler açısından operasyonel açıdan zorlayıcı olabileceğine dikkat çeken Yapıcı, “Taslak tebliğ yayımlandı, yaklaşık 90 günlük görüş toplama sürecinin ardından 30 günlük uyum süreci var. KOBİ’lerin hızlıca sözleşmelerini tamamlaması ve sistemlerini güncellemesi gerekiyor. Aksi halde pos cihazlarının kullanımı engellenebilir, bu da ticaretlerini doğrudan olumsuz etkiler” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş
Ödüyo Erman Yapıcı

Gündem Kategorisinin En Yenileri

IAS’tan Almanya’nın Öncü Üniversiteleriyle Stratejik İşbirliği: Canias ERP Eğitimde
IAS’tan Almanya’nın Öncü Üniversiteleriyle Stratejik İşbirliği: Canias ERP Eğitimde
7 Kasım 2025 16:47
Philips Araştırması: Bireysel Sağlık Bilinci Artıyor, Yapay Zekâ Güven Kazanıyor
Philips Araştırması: Bireysel Sağlık Bilinci Artıyor, Yapay Zekâ Güven Kazanıyor
7 Kasım 2025 16:41
Canon’dan Baskıda Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli imageFORCE Serisi
Canon’dan Baskıda Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli imageFORCE Serisi
7 Kasım 2025 16:38
Yapay Zekâ Serebral Palsiyi erken teşhisi
Yapay Zekâ Serebral Palsiyi erken teşhisi
5 Kasım 2025 11:28
Redington ve Thyris.AI güçlerini birleştirdi
Redington ve Thyris.AI güçlerini birleştirdi
5 Kasım 2025 11:25
Türkiye'nin uçan araba vizyonu AirCar, yatırım turunda
Türkiye'nin uçan araba vizyonu AirCar, yatırım turunda
4 Kasım 2025 14:49
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.