• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. PowerUp! Yarışması’nın kazananı 30 bin Euro’nun sahibi oldu
PowerUp! Yarışması’nın kazananı 30 bin Euro’nun sahibi oldu

PowerUp! Yarışması’nın kazananı 30 bin Euro’nun sahibi oldu

ICT Media ICT Media
20 Haziran 2018 00:00
Paylaş

EIT InnoEnergy tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen PowerUp! Yarışmasının kazananları Prag’da düzenlenen büyük finalde belli oldu. Türkiye ile birlikte Doğu ve Orta Avrupa’nın 23 ülkesinden enerji odaklı faaliyet gösteren toplam 299 startup’ın başvuru yaptığı ve Türkiye adına Şahin Çağlayan ve Utku Simitli tarafından kurulan Reengen’in katıldığı PowerUp!’ta kazanan ekip Estonya’dan Zubax olurken; ikincilik unvanı ve 10 bin Euro ödül Litvanya’dan WellParko’ya verildi. Üçüncülük ve 5 bin Euro’luk ödülü ise Çek Cumhuriyeti’nden Neuron Soundware kazandı.

Zubax ekibinin Teknik Araştırma Müdürü Pavek Kirienko yarışmayla ilgili şunları söyledi: “Bu organizasyona başvurmamızın sebebi, yarışmanın alanımızla birebir ilgili olmasıydı. Bu yarışma, yenilikçi fikirler ve bu fikirlere sahip ekiplere finansman ve destek sağlarken, startup’ların da teknolojik açıdan ilerlemelerine yardımcı oluyor. Yarışmadan zaferle ayrılmak bizim için çok motive edici bir sürpriz oldu. İyi bir fikrimizin ve potansiyeli olan iyi bir ürünümüz olduğunu aslında tahmin ediyorduk. Kazandığımız bu ödülü projemizi daha da geliştirmek için kullanıp, piyasadaki varlığımızı bir üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. ”

Jüri Başkanı, InnoEnergy Orta Avrupa İş Geliştirme Direktörü Christo Balinow, InnoEnergy’nin kuruluşundan bu yana geçen 7 yılda toplam 2 milyar Euro değerindeki inovatif projelere yatırım yaptığını söyledi. “Bizim desteğimiz sayesinde, bugüne kadar 80 ürün pazara çıktı” diyen Balinow, şimdi Zubax ekibinin de bu inanılmaz fırsatı yakaladığını söyledi.

Prag'da 19 Haziran’da gerçekleştirilen büyük finalde 15 yeni kurulmuş startup çözümlerini jüri, yatırımcılar ve medya temsilcileri huzurunda tanıttı. Katılımcılar; Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Litvanya, Letonya, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna, Estonya, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Yunanistan'da yapılan ülke finallerini kazanan yarışmacılardan oluştu. Finalistler, yarışmaya başvuru yapan Türkiye ve 23 Orta Avrupa ülkesinden gelen 299 ekip arasından seçildi.

MOL Goup Open Innovation Hub Başkanı ve Jüri üyesi Zsolt Winkler, şu değerlendirmede bulundu: “PowerUp! bize Avrupa’nın her yerinden taze ve yepyeni fikirler ve çözümler getiriyor. Bu etkinliğe ikinci defa sponsor olmaktan gurur duyuyoruz. Şirketimizi dönüştürürken, bu gibi yarışmalar üzerinden yeni kurulan şirketlerle de bir araya gelmek, stratejimiz içinde önemli bir rol oynuyor.” Enerjisa CTO'su Gül Erol, özellikle rekabet seviyesinin yüksek olmasından memnun olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Değişimin çok hızlı olacağı geleceğe, ancak yeni kurulan şirketlerle yani startup’larla inovatif ve çevik ortaklıklar kurarak ve sürdürülebilir çözümler üreterek ulaşabileceğimizi biliyoruz. Enerjisa olarak, bizi Avrupa'nın her tarafından en çarpıcı fikirlerle buluşturan PowerUp!'ın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

Paylaş
EIT InnoEnergy PowerUp Enerjisa

Enerji Kategorisinin En Yenileri

TürkTraktör’ün Ankara’daki Fabrikası Elektrik İhtiyacının Tamamını Güneşten Alıyor
TürkTraktör’ün Ankara’daki Fabrikası Elektrik İhtiyacının Tamamını Güneşten Alıyor
14 Haziran 2025 13:59
Enerji depolama ekosistemi Ankara’da buluştu
Enerji depolama ekosistemi Ankara’da buluştu
28 Mayıs 2025 17:45
Vertiv, EMEA Bölgesindeki Edge uygulamaları için geliştirdiği ön tasarımlı veri merkezi çözümünü geliştirerek enerji verimliliğini artırıyor ve kurulum süreçlerini hızlandırıyor
Vertiv, EMEA Bölgesindeki Edge uygulamaları için geliştirdiği ön tasarımlı veri merkezi çözümünü geliştirerek enerji verimliliğini artırıyor ve kurulum süreçlerini hızlandırıyor
22 Mayıs 2025 11:28
Karagöz Gölge Oyunu ile çocuklara enerji tasarrufu dersi
Karagöz Gölge Oyunu ile çocuklara enerji tasarrufu dersi
15 Mayıs 2025 15:00
Uludağ Elektrik'ten engellere çözüm: İşaret dili görüşme hattı 7 yıldır kesintisiz hizmette
Uludağ Elektrik'ten engellere çözüm: İşaret dili görüşme hattı 7 yıldır kesintisiz hizmette
15 Mayıs 2025 10:23
Enerjide milli güvenlik vurgusu: Erdoğan’dan çevre ve yatırım mesajları
Enerjide milli güvenlik vurgusu: Erdoğan’dan çevre ve yatırım mesajları
8 Mayıs 2025 16:50
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.