• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Savunma sanayii ataşeleri ülkeler arasında köprü olacak
Savunma sanayii ataşeleri ülkeler arasında köprü olacak

Savunma sanayii ataşeleri ülkeler arasında köprü olacak

ICT Media ICT Media
3 Şubat 2025 15:33
Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, atayacakları savunma sanayisi ataşelerinin Türk savunma sanayisi şirketleri ile yabancı ülkeler arasında köprü görevi üstleneceğini söyledi.

Basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Görgün, savunma sanayisinin geçtiğimiz yıl yüzde 29 büyüyerek Türkiye’nin en hızlı gelişen sektörlerinden biri olduğunu belirtti. 2023’te 20 milyar dolarlık sözleşme imzaladıklarını aktaran Görgün, 2025’in ilk ayında ise 1 milyar dolarlık yeni sözleşmeye imza attıklarını ifade etti.

Savunma sanayii ihracatı ve iş birlikleri artıyor

Geçen yıl en fazla sözleşmenin ABD ve NATO ile yapıldığını ve 3,7 milyar dolarlık teslimat gerçekleştirildiğini açıklayan Görgün, Türkiye’nin savunma sanayisi ihracatında dünya sıralamasında 11. sıraya yükseldiğini ve ilk 10’a girmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın 87 ülke ile iş birliği anlaşması yaptığını hatırlatan Görgün, Milli Muharip Uçak KAAN’ın üretim sürecinin planlandığı gibi ilerlediğini ve 2025’te 6 uçağın üretileceğini açıkladı. Ayrıca hava savunma sistemlerinde SİPER 2’nin üretim ve test sürecinin devam ettiğini, daha uzun menzilli versiyonları üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Savunma sanayisi ataşeleri 23 ülkede görev alacak

Türkiye, 23 ülkeye savunma sanayisi ataşesi atayacak. Görgün, 22 ülke için onay alındığını ve ilk görevlendirmelerin Azerbaycan ile Pakistan’a yapıldığını duyurdu. Stratejik görülen diğer ülkeler için de ilana çıkılacağını belirten Görgün, ataşelerin Türk savunma sanayisi şirketleriyle yabancı ülkelerin kullanıcıları arasında köprü olacağını vurguladı.

Paylaş
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Haluk Görgün savunma sanayisi ataşeleri

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Yandex Maps’ten girişimcilere ücretsiz mobil yönetim
Yandex Maps’ten girişimcilere ücretsiz mobil yönetim
16 Aralık 2025 11:24
Mükellef Teknoloji’ye Türkiye Kalkınma Fonu Liderliğinde Yeni Yatırım
Mükellef Teknoloji’ye Türkiye Kalkınma Fonu Liderliğinde Yeni Yatırım
16 Aralık 2025 11:16
Gain'a operasyonda 3 kişi gözaltına alındı
Gain'a operasyonda 3 kişi gözaltına alındı
16 Aralık 2025 11:12
Penta Teknoloji'den Sürdürülebilirlik Başarısı
Penta Teknoloji'den Sürdürülebilirlik Başarısı
15 Aralık 2025 14:28
TeklifimGelsin, 2025’in en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında
TeklifimGelsin, 2025’in en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında
13 Aralık 2025 12:26
Paribu'nun CoinMENA'yı satın almasına rekabet onayı
Paribu'nun CoinMENA'yı satın almasına rekabet onayı
13 Aralık 2025 12:24
ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.