
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Güleryüz, 2024 yılı itibarıyla şirketin geliştirdiği İHA sistemi "Kargu"nun 10’dan fazla ülkeye ihraç edildiğini açıkladı. Güleryüz, Antalya'da düzenlenen "4. Savunma ve Havacılık Sanayisinde Küresel Stratejiler Konferansı"na katılarak, Türk savunma sanayisinin ihracatındaki başarıyı vurguladı. Kargu, 2018 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde yer alırken, ihracat talepleri artmaya devam ediyor.
Güleryüz, Kargu'nun gelişimini ve ihraç edilen diğer İHA'lar "Alpagu", "Togan" ve "Boyga"nın da büyük ilgi gördüğünü belirtti. Kargu'da antipersonel harp başlığının yanı sıra zırh delici mühimmatın da testlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve yakın zamanda envantere gireceğini söyledi.
STM'nin ayrıca, askeri denizcilik alanında da önemli ihracat başarıları elde ettiğini belirten Güleryüz, 2024 yılında Malezya ve Portekiz ile önemli sözleşmeler imzaladıklarını aktardı. Ayrıca Ukrayna için iki korvet geliştirme projesine devam ettiklerini belirten Güleryüz, STM'nin savunma sanayiinde global bir marka haline gelmeye başladığını ifade etti.
2025 için de iyimser bir beklenti içinde olduklarını dile getiren Güleryüz, yeni teknolojiler ve projelerle savunma sanayisindeki etkilerini daha da artıracaklarını kaydetti.