• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Taronis Techonologies Türkiye yatırım tesisi kuruyor
Taronis Techonologies Türkiye yatırım tesisi kuruyor

Taronis Techonologies Türkiye yatırım tesisi kuruyor

ICT Media ICT Media
8 Ocak 2020 00:00
Paylaş

Yenilenebilir yakıt üreticisi Taronis Technologies, Inc.; 23 Aralık 2019 tarihinde, Ankara merkezli Taronis Fuels Turkey Gaz Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (“Taronis Turkey”) adı altında faaliyet gösterecek ortak girişimine ilişkin kurulum sürecinin hukuki olarak tamamlandığını duyurdu. Ortak girişim lansmanı, MC Consulting Teknoloji Enerji Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (“MC Consulting”) ile ortaklaşa gerçekleştirildi. Ortak girişim, başlangıç aşaması için Türk Hükümeti’nden de yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırım desteği aldı. Ortak girişimin Taronis'e MENA ve Avrupa bölgelerinde bir üretim merkezi kurması ve sadece MagnaGas üretmek için değil, aynı zamanda üretim icin gerekli olan tüm ekipmanların da Türkiye’de üretilmesine olanak sağlıyor.

Yeni ortak girişim, 18 Aralık Çarşamba günü TC Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış'ın ofisinde imzalandı ve TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli tarafından onandı. Girişimin amacı Türk hükümetinin tahminlerine göre yıllık yaklaşık 200 milyon dolarlık bir değeri olan Türk yerel metal kesme pazarına hizmet etmek üzere, MagneGas metal kesme yakıtı üretimi için Taronis'in patentli 300KW Venturi Plazma Arc gazlaştırma ünitelerinin 100'ünü inşa etmektir.

Taronis CEO’su Scott Mahoney: “Türkiye’deki bu çok önemli yeni ortak girişim, metal kesimi ve diğer uygulamalarda kullanılan asetilen alternatifi yakıtların artan kullanımında önemli bir adıma işaret ediyor. Bu ortak girişim, Taronis'e MENA ve Avrupa bölgelerinde bir üretim merkezi sağlayacak ve sadece MagneGas üretmek için değil, aynı zamanda ihtiyacımız olan tüm yardımcı ekipmanları yerel olarak inşa etmemize olanak sağlayacak. Bize bu fırsatın sunulması bizim için bir gurur kaynağı ve özellikle Türkiye Ticaret Bakanlığı’na ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na desteklerinden dolayı şahsen teşekkür etmek istiyorum.”

Anlaşma, işçilerin güvenliğini artırmak, gelişmiş bir sürdürülebilirlik gündemine bağlı kalmak ve hayati endüstrileri büyütmek için Türkiye’yi daha güvenli, ucuz ve efektif yakıt üretiminin önde gelen pazarlarından biri haline getirmeyi vadediyor. Türkiye, dünyanın 8. büyük çelik ihracatçısı olarak 2018 yılında 19,8 milyon ton metal ihraç etti ve bu kapasite, daha güvenli ve sürdürülebilir metal kesme yöntemlerinin geliştirilmesi ihtiyacını beraberinde getirdi.

Mahoney sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin, Avrupa’nın en can alıcı noktasında, kıtanın eski İpek Yolu ticaret rotasıyla buluştuğu stratejik konumu hem Avrupa hem Asya pazarlarına rekabetçi bir erişim sağlıyor. Bu durum, komşu ülkelere daha fazla gazlaştırma ünitesi satışını ve dünya genelinde sürdürülebilir yakıtların yükselişini ivmelendirmeye çalışırken Taronis’in verimli pazarlara erişimini sağlayacak.”

Paylaş
Taronis MC Consulting Zafer Benli Scott Mahoney

Enerji Kategorisinin En Yenileri

Enerji depolama ekosistemi Ankara’da buluştu
Enerji depolama ekosistemi Ankara’da buluştu
28 Mayıs 2025 17:45
Vertiv, EMEA Bölgesindeki Edge uygulamaları için geliştirdiği ön tasarımlı veri merkezi çözümünü geliştirerek enerji verimliliğini artırıyor ve kurulum süreçlerini hızlandırıyor
Vertiv, EMEA Bölgesindeki Edge uygulamaları için geliştirdiği ön tasarımlı veri merkezi çözümünü geliştirerek enerji verimliliğini artırıyor ve kurulum süreçlerini hızlandırıyor
22 Mayıs 2025 11:28
Karagöz Gölge Oyunu ile çocuklara enerji tasarrufu dersi
Karagöz Gölge Oyunu ile çocuklara enerji tasarrufu dersi
15 Mayıs 2025 15:00
Uludağ Elektrik'ten engellere çözüm: İşaret dili görüşme hattı 7 yıldır kesintisiz hizmette
Uludağ Elektrik'ten engellere çözüm: İşaret dili görüşme hattı 7 yıldır kesintisiz hizmette
15 Mayıs 2025 10:23
Enerjide milli güvenlik vurgusu: Erdoğan’dan çevre ve yatırım mesajları
Enerjide milli güvenlik vurgusu: Erdoğan’dan çevre ve yatırım mesajları
8 Mayıs 2025 16:50
Şırnak’a 10 milyon TL’lik yatırım: Siyah İnci’den yıllık 390 bin tonluk kömür tesisi
Şırnak’a 10 milyon TL’lik yatırım: Siyah İnci’den yıllık 390 bin tonluk kömür tesisi
23 Nisan 2025 12:07
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.