
Telegram, 2025'in ilk güncellemesiyle kullanıcıların güvenliği sağlamak ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için üçüncü taraf hesap doğrulama özelliği getirdiğini duyurdu.
Telegram 2025 yılına önemli bir güncellemeyle adım attı. Telegram, 2025'in ilk güncellemesiyle hesap doğrulama özelliği getirdiğini şirketin resmi blogunda yayımladı. Şirketin resmi blogunda yayımlanan açıklamaya göre bu yenilik, merkeziyetsiz bir yapıyla doğrulama sürecini daha geniş bir çerçeveye oturtmayı hedefliyor. Böylelikle kamuya mal olmuş kişiler, kurumlar ya da Telegram tarafından doğrulanmış diğer kullanıcılar, başkalarını doğrulayarak platformdaki bilgi kirliliğini ve dolandırıcılık riskini azaltabilecek.
Telegram kullanıcıları artık üçüncü taraf otoriteler tarafından doğrulanan hesapları tanıyabilecek ve yeni mesaj arama filtrelerini kullanabilecekler. Telegram'ın üçüncü taraf doğrulama özelliğini devreye sokmasıyla birlikte artık kamu figürleri dışında otoriteler de hesap doğrulaması yapabilecek.
Telegram’da hesap doğrulayıcı olmak isteyenlerin, öncelikle Telegram tarafından resmi olarak onaylanmış bir bot hesabına sahip olmaları gerekiyor. Bu gerekliliğin ardından üçüncü taraf doğrulama başvurusu yapılabiliyor. Başvurusu onaylanan kullanıcılar, doğruladıkları hesapların isimlerinin yanında görünecek minimalist bir simgeye sahip olmalı. Bu simgelerin basit, tek renkli ve ayırt edici olması önemle vurgulanıyor. Yani doğrulanan hesaplar, mavi onay işareti yerine, kendi logolarını gösterecek.
Telegram, yaptığı bu son güncellemeyle kullanıcı güvenliğini ve doğrulama süreçlerini bir üst seviyeye taşırken bu yeniliğinin yanı sıra kullanıcı deneyimini geliştirmek için de yeni özellikler getirdiğini duyurdu. Kullanıcılar artık arama sonuçlarını özel sohbetler, grup sohbetleri veya kanallar gibi belirli kategorilere göre filtreleyebilecek. Bunun yanı sıra klasör isimlerine özel emojiler eklenebilecek, hizmet mesajları için tepkiler kullanılabilecek ve hediye gönderimleri NFT’lere yükseltilebilecek. Telegram yaptığı bu düzenlemeler ile platformu daha fonksiyonel ve güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.