• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Telegram kurucusu Pavel Durov Fransa’dan ayrıldı, Dubai’ye döndü
Telegram kurucusu Pavel Durov Fransa’dan ayrıldı, Dubai’ye döndü

Telegram kurucusu Pavel Durov Fransa’dan ayrıldı, Dubai’ye döndü

18 Mart 2025 11:03
Paylaş

Fransa’da yargılanan Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, geçici olarak ülkeden ayrılmasına izin verilmesinin ardından Dubai’ye döndü. Fransız yetkililer, Durov’un kefalet koşullarını üç hafta süreyle gevşetti, ancak kendisine yönelik suçlamaların halen devam ettiğini belirtti.

Fransa’daki soruşturma ve kefalet şartları

Telegram’ın yasadışı faaliyetlerle ilgili soruşturmalarda işbirliği yapmadığı iddiasıyla Fransa’da ön suçlamalarla karşı karşıya kalan Durov, geçtiğimiz yıl gözaltına alınmış ve 5 milyon dolar kefalet karşılığında serbest bırakılmıştı. Serbest kalma şartları arasında Fransa’da kalması ve haftada iki kez polis merkezine giderek imza atması bulunuyordu.

Fransız yetkililer, Durov’un kefalet koşullarının 7 Nisan’a kadar geçici olarak hafifletildiğini ancak davada herhangi bir anlaşma yapılmadığını duyurdu. Yetkililerin bu izni neden verdiği ise bilinmiyor.

Durov’dan açıklama: “Telegram yasal sorumluluklarını yerine getiriyor”

Rusya doğumlu teknoloji girişimcisi Pavel Durov, Dubai’ye dönüşünden memnuniyet duyduğunu belirtti. Daha önce Telegram’ın kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmayı reddettiği iddialarını reddeden Durov, uygulamanın yasal yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve hatta bu yükümlülükleri aştığını savundu.

Telegram’ın işletme müdürü Mike Ravdonikas, şirketin Avrupa Birliği yasalarına uygun olarak ciddi suçlara karışan şüphelilere ait bilgileri yetkililere sağladığını açıkladı.

Hükümetler ve teknoloji şirketleri arasındaki gerilim

Durov’un Fransa’dan ayrılması, teknoloji şirketleri ve hükümetler arasındaki platformlarda gerçekleşen yasadışı faaliyetler konusundaki sorumluluk tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Avrupa’daki yetkililer, Durov’un tutuklanmasının ardından Telegram’ın kolluk kuvvetleri talepleriyle daha fazla işbirliği yapmaya başladığını belirtti. Ancak Telegram, yetkililerin kendileriyle iletişim kurmak için doğru prosedürleri takip etmediğini savunuyor.

Telegram: düzen karşıtı mı, işbirlikçi mi?

2013’te kurulan Telegram, uzun süredir kullanıcılarını devlet gözetimine karşı koruyan bir uygulama olarak tanınıyor. Durov, Telegram’ı ilk olarak Rusya’nın kontrolünden kaçınmak için geliştirdiğini açıklamıştı.

Ancak Batılı istihbarat yetkilileri, Telegram’ın yıllardır ulusal güvenlik ve terörizm soruşturmalarında belirli ölçüde işbirliği yaptığını öne sürüyor. Bazı yetkililer ise Telegram’ın Rusya ile işbirliği yapıyor olabileceğinden şüpheleniyor, ancak Durov ve şirketi bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.

Durov’un Fransa’dan ayrılmasına izin verilmesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna’daki savaşı sona erdirmek için yürüttüğü müzakerelerle aynı döneme denk geldi. Fransa’nın da dahil olduğu bazı Batılı ülkeler, Ukrayna’ya barış gücü askerleri gönderme ihtimalini tartışırken, Rusya bu öneriyi kesin bir şekilde reddetti.

Paylaş
Telegram Pavel Durov Mike Ravdonikas Donald Trump

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Siber saldırılarda istismar süresi 48 saatin altına indi
Siber saldırılarda istismar süresi 48 saatin altına indi
16 Ekim 2026 15:50
Turknet, yüksek hızlı internet ve müşteri deneyimi ödülü aldı
Turknet, yüksek hızlı internet ve müşteri deneyimi ödülü aldı
16 Ekim 2026 11:42
Yaşayan Enerji Projesi İki Ödül Kazandı
Yaşayan Enerji Projesi İki Ödül Kazandı
15 Ekim 2026 17:46
Yapay zekâ destekli 5G internet cihazı tanıtıldı
Yapay zekâ destekli 5G internet cihazı tanıtıldı
15 Ekim 2026 15:47
Ağ Yönetiminde Doğal Dil Dönemi Başlıyor
Ağ Yönetiminde Doğal Dil Dönemi Başlıyor
15 Ekim 2026 15:06
Ukrayna Sanayisi MATCHBOIL Saldırılarının Hedefinde
Ukrayna Sanayisi MATCHBOIL Saldırılarının Hedefinde
15 Ekim 2026 14:43
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.