• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. TÜBİSAD Finansal Teknolojiler Üreticileri Çalışma Grubu kuruldu
TÜBİSAD Finansal Teknolojiler Üreticileri Çalışma Grubu kuruldu

TÜBİSAD Finansal Teknolojiler Üreticileri Çalışma Grubu kuruldu

ICT Media ICT Media
17 Şubat 2025 12:55
Paylaş

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) teknoloji dünyasına ışık tuttuğu YouTube serisi TÜBİSAD Plus’ın 55. bölümü yayınlandı. Yeni bölümde Finartz CEO’su ve TÜBİSAD Finansal Teknolojiler Üreticileri Çalışma Grubu Eş Kaptanı Cihan Demir, çalışma grubunun kuruluş hikayesini ve amaçlarını anlattı.

Cihan Demir, çalışma grubunun kurulma sürecinin, Finartz’ın regülasyonlarla ilgili yaşadığı bir sorundan doğduğunu belirtti. Bankalar, elektronik para kuruluşları veya aracı kurumlar gibi lisanslı finans kuruluşlarına bağlı olmayan teknoloji şirketlerinin, regülatörler tarafından muhatap kabul edilmediğini dile getiren Demir, bu sorunu aşmak için TÜBİSAD ile bir araya geldiklerini söyledi. TÜBİSAD’ın yönlendirmesiyle, benzer sorunları yaşayan teknoloji firmalarını bir araya getirmek amacıyla Finansal Teknolojiler Üreticileri Çalışma Grubu kuruldu.

Sektörden yoğun ilgi

Gruba yalnızca yazılım geliştiren ve üretim yapan şirketlerin katılımını beklediklerini ifade eden Demir, beklenenden çok daha fazla başvuru aldıklarını belirtti. Bugün itibarıyla TÜBİSAD’ın en kalabalık çalışma gruplarından biri haline geldiklerini vurgulayan Demir, grubun geniş bir demografik yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Çalışma grubunda bankaların ve finans kuruluşlarının iştirakleri olan teknoloji firmaları, bağımsız yazılım üreticileri, havayolu ödeme sistemleri yazılımcıları ve blockchain ile kripto ekonomisi alanında çalışan şirketler yer alıyor.

Finansal bulut öncelikli konu

Çalışma grubu bünyesinde şu an Finansal Bulut, İletişim, Teknopark ve Teşvikler ile Mevzuat olmak üzere dört alt grup bulunuyor. Blockchain alanında yeni bir alt çalışma grubu kurulması için de çalışmalar devam ediyor.

Demir, çalışma grubunun öncelikli gündeminin finansal bulut çözümlerinin sektöre entegrasyonu ve regülatörlerden bu konuda görüş almak olduğunu belirtti. Bu kapsamda sektör temsilcileriyle toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Demir, finansal bulut ekosistemini geliştirmeye yönelik vaka çalışmalarını sunduklarını söyledi.

TÜBİSAD Finansal Teknolojiler Üreticileri Çalışma Grubu, Türkiye’de finansal teknoloji sektörünün gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.

Paylaş
TÜBİSAD Plus Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) Finartz Cihan Demir Finansal Teknolojiler Üreticileri Çalışma Grubu

Gündem Kategorisinin En Yenileri

"Sahte Baz İstasyonu"yla siber casusluk ağı kurmuşlar
10 Mayıs 2025 12:06
PeopleHub: Çalışan deneyiminde mükemmeli hedefliyoruz
PeopleHub: Çalışan deneyiminde mükemmeli hedefliyoruz
9 Mayıs 2025 12:11
SAS'dan yeni yapay zeka yönetişim kaynakları
SAS'dan yeni yapay zeka yönetişim kaynakları
9 Mayıs 2025 11:17
TBMM’de Google Algoritması ve dijital telif tartışması
TBMM’de Google Algoritması ve dijital telif tartışması
9 Mayıs 2025 11:09
Avrupa Komisyonu, Dijital Hizmetler Yasası'nı uygulamayan ülkelere karşı yasal adım attı
Avrupa Komisyonu, Dijital Hizmetler Yasası'nı uygulamayan ülkelere karşı yasal adım attı
8 Mayıs 2025 17:04
ABD, yapay zekâ ihracat kurallarını değiştiriyor: Trump yönetimi yeni strateji hazırlığında
ABD, yapay zekâ ihracat kurallarını değiştiriyor: Trump yönetimi yeni strateji hazırlığında
8 Mayıs 2025 15:04
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.