• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Türk Telekom, 2020’de de Türkiye’ye değer kattı
Türk Telekom, 2020’de de Türkiye’ye değer kattı

Türk Telekom, 2020’de de Türkiye’ye değer kattı

ICT Media ICT Media
4 Ocak 2021 00:00
Paylaş

‘Türkiye’ye Değer’ anlayışıyla projeler üreten Türk Telekom, 2020’de de binlerce insanın hayatına dokundu. İnternet ve e-ticaret eğitimi verdiği kadınların kariyer yolculuğuna, görme engelli bireylerin kitaplara ve sanat eserlerine ulaşmasına, amatör sporculara destek oldu, arama kurtarma ekibi TTAKE ile afet zamanlarında hayat kurtardı.

Türk Telekom, insan odaklı yaklaşımıyla, 2020’de de binlerce hayata dokundu. Kadınların istihdamından görme engellilerin kitaplara erişimine ve eğitim öğretimden amatör sporlara kadar Türkiye’ye Değer projelerini sürdürdü.

Kadınların kariyer yolculuğundan, görme engellilerin kitaplara erişimine hayatın her alanında

“Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay” projesinde, 75 gönüllü eğitmen ile 4 bin kadına dijital pazarlama eğitimleri veren Türk Telekom, kadınların kariyer yolculuğunda 2020 yılında da yanlarındaydı. Türk Telekom’un, ‘Herkes için erişilebilir iletişim’ prensibiyle hayata geçirdiği, ‘Telefon Kütüphanesi’ uygulaması 10 bin aktif görme engelli kullanıcıya ulaştı. 250’den fazlası çocuk kitabı olmak üzere 2 bine yakın kitap ve dünyaca ünlü 20 tabloya sesli erişmeyi olanaklı kılan uygulamaya, 2020’de ilaç barkodu okuma özelliği eklendi. Bu sayede, görme engelliler, 6 binden fazla ilacın kullanma talimatına dair bilgilere sesli olarak kolayca erişebiliyor.

Türk Telekom’un az gören çocukların kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayan Günışığı projesi ise 2020’nin ilk 3 ayında ‘Okulumda Günışığı Seminerleri’ ile 13 binden fazla öğrenciye, yaklaşık 700 öğretmen ve yöneticiye ulaştı. Günışığı Pandemi Dönemi Açık Öğrenim Platformu ile 43 bin aileye eğitim verildi.

Doğal afetlerde de eğitim öğretimde de vatandaşın yanında

Türk Telekom’un Türkiye genelinde 11 bölgede yaklaşık 150 gönüllü çalışanından oluşan bir sivil savunma hareketi olan ‘Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE), doğal afetlerde 2020’de de Türkiye’nin umudu oldu. TTAKE, Elazığ Depremi’nden İzmir Depremi’ne, Giresun Yağlıdere’deki selden Çaldağ bölgesindeki sele kadar farklı doğal afetlerde seferber oldu. Ülkemizde sporun gelişmesi için amatör sporlara yıllardır destek olan Türk Telekom, ülkenin dört bir yanında basketbol, eskrim, yüzme, atletizm, güreş, badminton gibi 33 farklı branşta 40 spor kulübünü destekledi.

Paylaş
Türkiye’ye Değer Türk Telekom TTAKE teknoloji gündemi bilişim gündemi

Telekom Kategorisinin En Yenileri

İzmir'de 4.5G hızını 2 kata kadar artıran Vodafone, 5G'ye de hazır
İzmir'de 4.5G hızını 2 kata kadar artıran Vodafone, 5G'ye de hazır
2 Haziran 2025 16:10
5G'nin sesi yükseliyor: Vodafone Türkiye'den yeni nesil ses deneyiminde öncü bir adım
5G'nin sesi yükseliyor: Vodafone Türkiye'den yeni nesil ses deneyiminde öncü bir adım
2 Haziran 2025 14:31
Vodafone Business, bulut alanında yüzde 111'lik büyümeyle ekosisteme yön veriyor
Vodafone Business, bulut alanında yüzde 111'lik büyümeyle ekosisteme yön veriyor
31 Mayıs 2025 12:13
Turkcell’in ‘Yarının Teknoloji Liderleri’ yarışmasında kazananlar belli oldu
Turkcell’in ‘Yarının Teknoloji Liderleri’ yarışmasında kazananlar belli oldu
31 Mayıs 2025 11:35
Vodafone Business’tan işletmelere yeni nesil fiber altyapı deneyimi: Fiber Map
Vodafone Business’tan işletmelere yeni nesil fiber altyapı deneyimi: Fiber Map
26 Mayıs 2025 16:46
Vodafone Türkiye 2024-25  Mali Yıl Sonuçlarını açıkladı
Vodafone Türkiye 2024-25 Mali Yıl Sonuçlarını açıkladı
21 Mayıs 2025 11:30
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.