• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Turkcell’in fiber hızında sunduğu Superbox’ın kullanıcı sayısı 150 bini aştı
Turkcell’in fiber hızında sunduğu Superbox’ın kullanıcı sayısı 150 bini aştı

Turkcell’in fiber hızında sunduğu Superbox’ın kullanıcı sayısı 150 bini aştı

ICT Media ICT Media
28 Ağustos 2019 00:00
Paylaş

Dijital operatör Turkcell yenilikçi çözümü Superbox’ı tüm Türkiye’de yaygınlaştırıyor. Fiber optik altyapı ile ulaşılamayan evlere fiber hızında mobil interneti götüren Superbox, taşınabilir olması ile farklılaşırken Turkcell’in güçlü 4.5G altyapısı sayesinde yüksek hızlar sunuyor. Bu özellikleriyle Superbox’ın kullanıcı sayısı sadece yaz döneminde yüzde 165’ten fazla artarak 150 bini aştı.
Fiber altyapının olmadığı lokasyonlarda sunulan ve 4.5G şebekesi üzerinden hizmet veren Superbox, kabloya ihtiyaç duymuyor ve elektrik olan her yerde kullanılabiliyor. Sağladığı üstün teknoloji sayesinde 4.5G’nin ulaştığı 375 Mbps’ye varan internet hizmeti sunan Superbox’ın kullanıcı sayısı da her geçen gün hızla artıyor. Son 4 ayda yüzde 165’ten fazla artışla 100 bin yeni kullanıcıyla buluşan Superbox’ın müşteri sayısı ise toplamda 150 bini aştı. Taşınabilir özelliğiyle Superbox evlerin yanı sıra işyerlerinde, yazlıklarda ya da elektrik prizinin olduğu her yerde kullanılabiliyor.

Turkcell’in müşterilerine yenilikçi çözümler sunduğunun altını çizen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan şunları söyledi:

“Türkiye’nin Turkcell’i olarak müşterilerimizi son teknolojilerle buluşturmaya devam ediyoruz. Fiber altyapı ile ulaşılamayan evlere bakır teknolojiyle internet götürmek yerine, özel olarak geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojik çözümümüz Superbox ile fiber hızında mobil internet sunuyoruz. Türkiye’de bir ilk olan bu teknolojiyle ev internetinin tanımını da değiştirmiş olduk. Bu yenilikçi çözümümüzün bugüne kadar 150 bin kişi tarafından tercih edilmesi de müşterilerimizin hak ettiği hızlara erişmeye olan isteklerinin önemli bir göstergesi.”

Murat Erkan şöyle devam etti: “Superbox’la yüksek hızlarda interneti geniş kitlelerle buluşturuyoruz. Ancak bizim sunduğumuz bu hizmetten ziyade ülkemizin dijitalleşme hedeflerine erişmesi için Türkiye’nin her köşesine yüksek hızda fiber internetin götürülmesi gerekiyor. Bunun için de toplam fiber yatırımları kritik role sahip. Turkcell olarak yıllardır ortak altyapı konusunun önemini her fırsatta dile getiriyoruz. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon hane var. Şu anda fiberin ulaştığı hane sayısı ise yaklaşık 5 milyon. Acilen 15 milyon haneye daha fiber ulaştırmamız gerekiyor. Sektördeki tüm oyuncuların sahip oldukları fiber altyapıları paylaşarak bundan sonra yapacakları altyapı yatırımını ortak yapması gerekiyor. Bu altyapıları bizlerin ayrı ayrı yatırım yaparak tamamlamasının maliyeti 13-15 milyar dolar olur. Bu da ülke kaynaklarının israfı demek. Halbuki hem mevcut altyapıyı paylaşıp hem de bundan sonraki yatırımları beraber yaparsak bunun maliyeti 2-2,5 milyar dolar olur. Bu sayede hem insanımız hem de ülkemiz kazanır.”

Superbox’tan yeni kampanya: 129 TL’ye sınırsız internet

Fiber hızında ev interneti sunan Superbox, okulların açılmasına az bir zaman kala fiber hızında sınırsız internet kullanmak isteyen öğrenci ve ailelerine özel yepyeni bir kampanya sunuyor. Yeni kampanya kapsamında 10 Mbps’ye kadar sınırsız internet 129 TL’den alınabilecek. Kolay kurulum ile sadece bir gün içerisinde fiber hızında ev internetine kavuşmanın mümkün olacağı Superbox kampanyasında 4.5G hızlarında farklı tarife seçenekleri de yer alıyor.

Paylaş
Superbox Murat Erkan Turkcell

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Türk Telekom sınırları aşıyor: Uluslararası stratejik dijital köprü kuruyor
Türk Telekom sınırları aşıyor: Uluslararası stratejik dijital köprü kuruyor
6 Ağustos 2025 11:40
48 yeni mezun daha Vodafone Discover’la çalışma hayatında
48 yeni mezun daha Vodafone Discover’la çalışma hayatında
5 Ağustos 2025 14:20
48 Yeni Mezun Daha Vodafone Discover’la Çalışma Hayatında
48 Yeni Mezun Daha Vodafone Discover’la Çalışma Hayatında
4 Ağustos 2025 15:48
Kuzey Kıbrıs Turkcell 26 Yaşında: “Yalnızca İletişimde Değil, Kalplerde de İz Bıraktık”
Kuzey Kıbrıs Turkcell 26 Yaşında: “Yalnızca İletişimde Değil, Kalplerde de İz Bıraktık”
3 Ağustos 2025 18:26
Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarını açıkladı
Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarını açıkladı
1 Ağustos 2025 12:13
"4.5G’de en iyi performans gösteren şebekeye sahip operatör olarak 5G’ye de hazırız"
25 Temmuz 2025 16:47
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.