Türk ve Yunan girişimcileri bir araya getiren Türkiye-Yunanistan Hackathonu, akıllı şehirler temasıyla inovasyon ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek için geri sayıma başladı. Girişimcilik ekosistemini güçlendirmek ve iki ülke arasındaki kültürel ve teknolojik bağları derinleştirmek amacıyla düzenlenen etkinlik için başvurular 8 Ocak 2025 tarihine kadar devam ediyor.
Hackathon’da yenilikçi çözümlerin üretilmesi hedefleniyor
Hackathon, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Bilişim Vadisi ve THE Athens Startup Business Incubator iş birliğiyle düzenleniyor. Etkinlik, sürdürülebilir kentsel hareketlilik, akıllı mahalleler, bilgi ve iletişim teknolojileri ile ulaşım sistemleri gibi kritik alanlarda yenilikçi çözümler üretmeyi hedefliyor.
Katılımcılar, beyin fırtınası oturumları, aydınlatıcı atölye çalışmaları ve yoğun kodlama sprintleri ile geleceği şekillendiren çözümler üzerinde çalışacak. Hackathon; günlük yaşamı iyileştiren, çevreye duyarlı ve toplum odaklı yaklaşımları teşvik ediyor.
Finale kalan ekipler Atina’da yarışacak
Hackathonun çevrim içi aşamasında başarılı olan takımlar, 20-21 Şubat 2025 tarihlerinde Bilişim Vadisi Kocaeli kampüsünde yarı finalde buluşacak. Finale kalan ekipler ise 26-27 Şubat 2025’te Atina’da sunum yaparak büyük ödüller için yarışacak.
Ödüller:
Birincilik: 20.000 Euro
İkincilik: 10.000 Euro
Üçüncülük: 5.000 Euro
Ayrıca, ilk üç takım, Bilişim Vadisi veya THE Athens Startup Business Incubator’da 6 ay boyunca kuluçka alanlarına erişim hakkı kazanacak.
Hackathon sınır ötesi iş birliği sağlıyor
Türkiye ve Yunanistan’dan 18-35 yaş arası üniversite öğrencileri, girişimciler ve araştırmacılar için eşsiz bir fırsat olan bu etkinlik, iki ülkenin genç beyinlerini bir araya getirerek sınır ötesi iş birliği sağlıyor.
Başvurular 8 Ocak 2025 tarihine kadar devam edecek.