• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Türkiye’de İşverenler Güçlü Bir İstihdam Ortamı Öngörüyor
Türkiye’de İşverenler Güçlü Bir İstihdam Ortamı Öngörüyor

Türkiye’de İşverenler Güçlü Bir İstihdam Ortamı Öngörüyor

ICT Media ICT Media
12 Eylül 2025 12:15
Paylaş

ManpowerGroup'un son İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, Türkiye’deki işverenler 2025'in dördüncü çeyreğinde güçlü bir istihdam piyasası bekliyor. Net İstihdam Görünümü (NEO), geçen yılın aynı dönemine göre 4 puanlık bir artışla 18 olarak kaydedildi. Bu sonuçla Türkiye, küresel sıralamada anketin üst yarısında yer alıyor.

Küresel ve Bölgesel Durum

Küresel çapta 42 ülkede 40.533 işverenle yapılan ankete göre, mevsimsellikten arındırılmış küresel NEO, bir önceki çeyreğe göre 1, geçen yılın aynı dönemine göre ise 2 puan düşüşle 23’e geriledi. Bu durum, küresel iş gücü piyasasında hafif bir yavaşlamaya işaret ediyor.

Kuzey Amerika: İstihdam görünümü 3 puanlık düşüşle 26'ya gerileyerek son dört yılın en düşük seviyesini gördü.

Avrupa: İş gücü piyasası dirençli kalsa da, Avrupa'daki istihdam görünümü 18 ile küresel bölgeler arasında en düşük seviyede kaldı.

Asya Pasifik ve Orta Doğu (APME): Bölgedeki ekonomik görünüm, 28 puanlık istihdam beklentisiyle istikrarlı seyrini koruyor.

Türkiye'de Sektör ve Bölgelere Göre Beklentiler

ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, enflasyon oranlarındaki düşüşün ve faiz indirimlerinin istihdam üzerinde olumlu etkisini koruduğunu belirtti. Türkiye’de istihdam beklentileri en güçlü sektör Bilgi Teknolojileri oldu. NEO puanı geçen çeyreğe göre 5, geçen yıla göre ise 11 puan artarak 30'a yükseldi. İletişim Hizmetleri sektörü ise hem çeyreklik hem de yıllık bazda en büyük artışı kaydederek 8 puan seviyesine ulaştı.

En Güçlü Sektörler: Bilgi Teknolojileri (30), Taşımacılık ve Lojistik & Otomotiv (27), Finans ve Gayrimenkul (23).

En Zayıf Sektör: Enerji ve Kamu Hizmetleri (-8).

Bölgeler bazında en yüksek istihdam beklentisi İç Anadolu Bölgesi’nde görüldü. NEO puanı, geçen çeyreğe göre 5, geçen yıla göre ise 15 puan artarak 27'ye çıktı.

En İyimser Bölgeler: İç Anadolu (27), Güneydoğu Anadolu (22), Marmara (19).

En Düşük Beklentili Bölgeler: Ege (8), Akdeniz (8), Doğu Anadolu (7).

Organizasyon büyüklüklerine göre ise 250-999 arası çalışanı olan büyük ölçekli işverenler, 21 NEO puanı ile en iyimser grubu oluşturdu.

Paylaş
ManpowerGroup Feyza Narlı

Gündem Kategorisinin En Yenileri

IAS’tan Almanya’nın Öncü Üniversiteleriyle Stratejik İşbirliği: Canias ERP Eğitimde
IAS’tan Almanya’nın Öncü Üniversiteleriyle Stratejik İşbirliği: Canias ERP Eğitimde
7 Kasım 2025 16:47
Philips Araştırması: Bireysel Sağlık Bilinci Artıyor, Yapay Zekâ Güven Kazanıyor
Philips Araştırması: Bireysel Sağlık Bilinci Artıyor, Yapay Zekâ Güven Kazanıyor
7 Kasım 2025 16:41
Canon’dan Baskıda Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli imageFORCE Serisi
Canon’dan Baskıda Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli imageFORCE Serisi
7 Kasım 2025 16:38
Yapay Zekâ Serebral Palsiyi erken teşhisi
Yapay Zekâ Serebral Palsiyi erken teşhisi
5 Kasım 2025 11:28
Redington ve Thyris.AI güçlerini birleştirdi
Redington ve Thyris.AI güçlerini birleştirdi
5 Kasım 2025 11:25
Türkiye'nin uçan araba vizyonu AirCar, yatırım turunda
Türkiye'nin uçan araba vizyonu AirCar, yatırım turunda
4 Kasım 2025 14:49
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.