• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Türkiye’de üretilen yüksek teknoloji çipler küresel pazarda yerini aldı
Türkiye’de üretilen yüksek teknoloji çipler küresel pazarda yerini aldı

Türkiye’de üretilen yüksek teknoloji çipler küresel pazarda yerini aldı

ICT Media ICT Media
3 Nisan 2025 13:52
Paylaş

Türkiye, üniversite-sanayi iş birliğiyle yüksek teknoloji alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Necmettin Erbakan Üniversitesi ve sanayi ortaklığıyla geliştirilen elektronik, optik ve elektro-optik cihazlarda kullanılan çipler, dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, üniversitelerde üretilen bilginin sanayi ile buluşturulmasının, Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik gelişimi açısından kritik bir rol oynadığı vurgulandı. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM) öncülüğünde yürütülen proje kapsamında üretilen çiplerin, küresel pazarda büyük ilgi gördüğü belirtildi.

Öğrencilerin istihdamı ön planda

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin sadece akademik çalışmalar yapan kurumlar olmaktan öte, ülkenin ekonomik kalkınmasına doğrudan katkı sağlayan yapılar haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Özvar, "İş dünyası ile üniversiteler arasındaki iş birliklerini artırmak ve öğrencilerimizin istihdam edilebilirliklerini güçlendirmek en büyük önceliklerimizden biri." dedi.

ABD ve Japonya’dan yoğun talep

Çip üretimi projesinde yer alan Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Doğan, üretilen çiplere ABD, Hollanda, Almanya ve Japonya gibi ülkelerden yoğun talep olduğunu belirtti. Doğan, "Bu proje, Türkiye’nin yüksek teknoloji alanında küresel ölçekte rekabet edebildiğinin önemli bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, Türkiye’nin yarı iletken ve mikroelektronik alanında atılımlarının somut sonuçlar verdiğini gösterirken, üniversite-sanayi iş birliklerinin ülkeye sağladığı katma değeri de gözler önüne seriyor.

Paylaş
Necmettin Erbakan Üniversitesi Erol Özvar Oğuz Doğan çip

Gündem Kategorisinin En Yenileri

BTK’dan Dijital Güvenlik Operasyonu
BTK’dan Dijital Güvenlik Operasyonu
8 Ağustos 2025 09:04
Inveniam, MANTRA’ya 20 Milyon Dolar Yatırım Yaptı
Inveniam, MANTRA’ya 20 Milyon Dolar Yatırım Yaptı
7 Ağustos 2025 11:48
Türkiye’den, Somali Sahillerinde 350 Milyon Dolarlık Uzay Üssü Yatırımı
Türkiye’den, Somali Sahillerinde 350 Milyon Dolarlık Uzay Üssü Yatırımı
7 Ağustos 2025 10:05
TBD’den Geleceğe Yolculuk: 2025 Bilimkurgu Öykü Yarışması başladı
TBD’den Geleceğe Yolculuk: 2025 Bilimkurgu Öykü Yarışması başladı
6 Ağustos 2025 18:09
Tam Finans TÜBİTAK ile birlikte finansta yapay zeka dönemi başlatıyor
Tam Finans TÜBİTAK ile birlikte finansta yapay zeka dönemi başlatıyor
6 Ağustos 2025 16:39
Hava kalitesi takibinde yerli atılım: Nu Teknoloji ve Arteq güçlerini birleştirdi
Hava kalitesi takibinde yerli atılım: Nu Teknoloji ve Arteq güçlerini birleştirdi
6 Ağustos 2025 11:34
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.