• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Türkiye'nin İlk Girişim Ofisi: Bilkent Cyberpark CYBERGO Faaliyete Geçti
Türkiye'nin İlk Girişim Ofisi: Bilkent Cyberpark CYBERGO Faaliyete Geçti

Türkiye'nin İlk Girişim Ofisi: Bilkent Cyberpark CYBERGO Faaliyete Geçti

ICT Media ICT Media
10 Mart 2025 12:46
Paylaş

Bilkent Cyberpark, 2025 yılına hızlı bir giriş yaparak Bilkent Cyberpark CYBERGO ofisini açtı. Açılış törenine T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 17 Ocak 2025 tarihli düzenlemesiyle hayata geçirilen yeni bir uygulama ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri içinde ve dışında faaliyet gösteren kuluçka merkezleri "Girişim Ofisi" (GO) olarak adlandırılmaya başlandı.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bilkent Cyberpark CYBERGO açılış toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bilkent Cyberpark CYBERGO lansmanı kapsamında bir araya geldiğimiz toplantımızda, girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getiriyoruz. Bu kapsamda, Girişim Ofisi GO'nun sektöre hayırlı olmasını diliyorum. İş dünyasının rekabet edebilmesinin ön şartlarından birisi inovasyondan geçmektedir. İnovasyonun yoğun bir şekilde gerçekleştirildiği merkezlerde bugün sayısı 105'i bulan teknoparklarımızdır. Gerçekleştirdiğimiz mevzuatlar ile teknoparklarda elde edilen muafiyetler ile bir fon mekanizması kurduk. Bugüne kadar 7.200 Milyon TL'ye ulaşan fon kaynağını tekrar genç girişimcilerimize aktarılmasını sağladık. Hedefimiz bu topraklarda 100 Bin Genç Girişimci yetiştirmek ve 100 Turcorn çıkarmak."

Kacır, konuşmasına Türkiye'nin en büyük teknoparkının hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek devam etti: "Atatürk havalimanı, Türkiye'nin en büyük teknoparkına dönüştürülmesi çalışmalarına başladık ve en kısa sürede Terminal İstanbul olarak faaliyetlerine başlayacak. Önümüzdeki dönemde, şehir merkezlerinde de Girişim Ofislerini açacak ve girişimcilerin müşterilere ulaşmalarını sağlayacağız. Bu kapsamda hedefimiz 81 ilimizde 100 Girişim Ofisi açmak olacaktır."

Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin, Bilkent Cyberpark CYBERGO açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ülkemizin ilk girişim ofisi özelliğini taşıyacak, Bilkent Cyberpark CYBERGO açılışı için bir araya geldik. GO yol almak anlamına geldiği için, globale açılmak vizyonu da taşımaktadır. Ekosistemin gelişmesi anlamında bir basamak taşıyacağını düşündüğümüz, Girişim Ofislerinin ilkini açıyor olmak, bizlere ayrıca mutluluk vermekte. Şu anda üç farklı merkezde, GO ofislerimizi gerçekleştiriyor olacağız."

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle girişimcilik ekosistemi daha dinamik, yenilikçi ve erişilebilir hale getirilmeyi hedefleniyor. Bu düzenleme ile girişimcilere girişim ofisleri arasında esneklik sağlanacak. Sağlanan bu esneklik ile bir girişimci birden fazla GO imkanlarından faydalanarak daha geniş bir iş ağı oluşturabilecek.

 

Paylaş
Bilkent CYBERPARK CYBERGO Mehmet Fatih Kacır

Gündem Kategorisinin En Yenileri

IAC 2026 ANTALYA için hazırlıklar başladı!
IAC 2026 ANTALYA için hazırlıklar başladı!
5 Ekim 2025 17:14
BTK Başkanı Karagözoğlu, Sofya’da Dijital Avrupa Gündemini Masaya Yatırdı
BTK Başkanı Karagözoğlu, Sofya’da Dijital Avrupa Gündemini Masaya Yatırdı
5 Ekim 2025 00:09
Kozmetek 2025 Finalleri Ankara’da Nefes Kesti: Genç Beyinler Bilimle Geleceği Şekillendirdi!
Kozmetek 2025 Finalleri Ankara’da Nefes Kesti: Genç Beyinler Bilimle Geleceği Şekillendirdi!
4 Ekim 2025 20:14
Öğretmenlerin Dijital Becerileri İçin Yeni Aşama: AB, MEB ve UNICEF Projesi Başladı
Öğretmenlerin Dijital Becerileri İçin Yeni Aşama: AB, MEB ve UNICEF Projesi Başladı
2 Ekim 2025 16:23
Kimya ve İnovasyon Buluşması: Kozmetek Finalleri Ankara'da Başlıyor
Kimya ve İnovasyon Buluşması: Kozmetek Finalleri Ankara'da Başlıyor
2 Ekim 2025 15:41
Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesinde Yeni Aşama
Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesinde Yeni Aşama
2 Ekim 2025 15:41
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.