Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Yapay Zekâ Eylem Planı için görüş ve öneri süreci başlatıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, Millî Teknoloji Hamlesi doğrultusunda hazırlanan eylem planı için görüşlerin alınmaya başlandığını duyurdu. Kacır, sürecin tüm vatandaşların katılımına açık olduğunu belirterek, yapay zekâ alanında Türkiye’nin rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Bakan Kacır, “Tüm vatandaşlarımıza açık olan bu süreçte paylaşacağınız fikirler, ülkemizin yapay zekâ alanındaki stratejik önceliklerinin belirlenmesine, fırsatların etkin şekilde değerlendirilmesine ve somut adımların hayata geçirilmesine katkı sunacak” dedi.
Kacır ayrıca hedeflerinin Türkiye’yi yapay zekâ teknolojilerinde tasarlayan, üreten ve küresel ölçekte rekabet eden güçlü altyapıya sahip öncü ülkelerden biri haline getirmek olduğunu vurguladı.

Yapay Zekâ Eylem Planı kapsamında görüş ve öneriler, 10 Nisan 2026 tarihine kadar yapayzekavizyonu.sanayi.gov.tr adresi üzerinden iletilebilecek.