• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Türksat 6A’dan ilk test yayını başarıyla gerçekleştirildi
Türksat 6A’dan ilk test yayını başarıyla gerçekleştirildi

Türksat 6A’dan ilk test yayını başarıyla gerçekleştirildi

ICT Media ICT Media
19 Şubat 2025 17:09
Paylaş

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, uzaydaki ilk test yayınını başarıyla tamamladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın gerçekleştirdiği bu test yayını ile Türkiye’nin uzay teknolojilerindeki bağımsızlığını ve gücünü bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türksat 6A’nın ilk test yayınının TRT World kanalı ile başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamasında, “Kendi uydusunu üreten ve işleten ülkeler arasındaki yerimizi daha da sağlamlaştırıyoruz. Bağımsız, güçlü ve yüksek teknolojili Türkiye için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin uydu teknolojilerinde stratejik adımı

Türksat 6A, Türkiye’nin haberleşme alanındaki kapasitesini artırmanın yanı sıra, yerli üretim teknolojilerinin geldiği noktayı da gözler önüne serdi. Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltma hedefi doğrultusunda kritik bir adım olarak değerlendirilen proje, milli uzay ve haberleşme teknolojileri açısından stratejik bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Bakan Uraloğlu, bu önemli başarının Türkiye’nin uzay ve haberleşme teknolojilerindeki iddiasını pekiştirdiğini vurgulayarak, Türksat 6A’nın ilerleyen süreçte yapılacak testlerinin de tamamlanmasının ardından aktif olarak hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

Türksat 6A geniş kapsama alanıyla hizmet verecek

Türkiye’nin kendi uydusunu tasarlayıp üretebilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasında yer aldığını hatırlatan Uraloğlu, Türksat 6A’nın yörüngedeki yerini tam olarak almasıyla televizyon yayıncılığı, internet ve veri iletişimi gibi alanlarda geniş bir kapsama alanıyla hizmet vereceğini ifade etti.

Türksat 6A projesi, Türkiye’nin uydu ve uzay teknolojilerindeki yerini güçlendirirken, milli üretim kabiliyetlerini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Paylaş
Türksat 6A Abdulkadir Uraloğlu Uzay teknolojileri TRT World Uzay uydu

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Enerji Maliyetleri Artık Ürün ve Sipariş Bazında İzleniyor
Enerji Maliyetleri Artık Ürün ve Sipariş Bazında İzleniyor
14 Temmuz 2026 14:43
Bilkom’da Pazarlama ve Satış Yönetimine İki Yeni Atama
Bilkom’da Pazarlama ve Satış Yönetimine İki Yeni Atama
14 Temmuz 2026 13:42
Çin’deki Testlerini Tamamlayan Robotaxiler Türkiye Yollarına Geliyor
Çin’deki Testlerini Tamamlayan Robotaxiler Türkiye Yollarına Geliyor
14 Temmuz 2026 12:31
Siber Saldırılarda Müşteri Tuzağı: Yeni Oltalama Kampanyası Tespit Edildi
Siber Saldırılarda Müşteri Tuzağı: Yeni Oltalama Kampanyası Tespit Edildi
14 Temmuz 2026 10:38
Yaratıcı Girişimlere Küresel Rekabet Fırsatı
Yaratıcı Girişimlere Küresel Rekabet Fırsatı
13 Temmuz 2026 15:39
Zekâ Destekli Görsel Dolandırıcılığı Yeni Riskler Oluşturuyor
Zekâ Destekli Görsel Dolandırıcılığı Yeni Riskler Oluşturuyor
13 Temmuz 2026 14:24
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.